Breaking news

Top 4 sfaturi pentru amenajarea livingului într-un apartament mic

Un apartament mic este adesea limitativ din punct de vedere al amenajarii, insa ar trebui sa stii ca spatiul nu trebuie sa fie un element decisiv in ceea ce priveste aspectul casei tale.

Livingul este piesa centrala a locuintei, asa ca ar trebui sa iti centrezi cea mai mare parte a eforturilor inspre amenajarea acesteia. Iata cum poti face acest lucru ca sa infrumusetezi spatiul casei tale cu un minim de efort. 

Bazeaza-te pe stilul scandinav


Stilul scandinav aduce cu sine cateva idei foarte interesante de amenajare, care se potrivesc de minune livingurilor de mici dimensiuni. O caracteristica aparte a stilului scandinav este aceea de a utiliza elemente de decor si mobilier care ocupa cat mai putin spatiu, dar care sunt adevarate declaratii prin forma si culoare.

Stilul scandinav propune organizarea eficienta a spatiilor si inlocuirea lucrurilor de care nu aveam neaparata nevoie, iar la nivel de livinguri aduce in prim plan culorile usor mai indraznete intr-un tango elegant cu nuantele neutre. Astfel, poti amenaja un living in stil scandinav folosind nuante de gri, bej sau alb, combinate cu rosu, galben mustar sau violet, avand insa grija la tonuri si la conlucrarea perfecta dintre acestea. 

Inlocuieste mobilierul clasic cu unul modern

Amenajarea livingului in stil clasic este una cu adevarat estetica, insa mobilierul clasic nu este eficient intr-un living mai putin spatios. De aceea, este indicat sa folosesti mobilier modern, cu muchii ascutite si forme perfect delimitate, cum ar fi mobila modulara. De asemenea, poti inlocui canapelele rotunzite cu divane sau canapele moderne, care au si functie de pat, iar la nivel de fotolii te poti baza oricand pe balansoare din lemn, cu perne din material textil.

Daca spatiu iti permite acest lucru, poti incerca sa instalezi si un semineu de mici dimensiuni, pentru ca aspectul livingului tau sa fie cat mai primitor.

Adopta o pardoseala din piatra naturala

Pardoselile din piatra naturala contribuie la eficientizarea spatiului, deoarece aspectul acestor pardoseli este uniform, cel mai adesea cu montaj fara rosturi. Acest tip de amenajare contribuie la obtinerea unor suprafete care par mai ample decat de obicei, mai ales daca alegi si culori deschise pentru completarea aspectului. Marmura si travertinul pot fi optiuni foarte bune de amenajare, in special datorita unicitatii modelelelor si varietatii de culori.

Apeleaza la sisteme de incalzire in pardoseala

Chiar daca in prima faza ai putea spune ca pardoselile din piatra naturala par reci, ei bine te poti folosi de textile naturale pentru a genera ideea de caldura, asa cum sunt spre exemplu covoarele din lana. Pe de alta parte, poti discuta cu specialistii in amenajari interioare pentru a vedea daca exista posibilitatea izolarii si a montarii unui sistem de incalzire in pardoseala. 

Daca instalezi un astfel de sistem, beneficiul imediat este acela ca nu vei mai avea de foarte multe calorifere, iar acest lucru inseamna in mod cert un spatiu castigat. Tevile si caloriferele sunt adesea componenta care ”fura” din spatiul aferent unei camere, ele fiind necesare pentru incalzirea eficienta a camerelor. Poti s[ castigi acest spatiu daca faci modificarile corecte la nivel de amenajare interioara a livingului tau, astfel incat sa beneficiezi de spatiu, dar si de un ambient placut. 

Livingurile moderne ne pot surprinde prin caldura si imaginatie, in ciuda dimensiunilor reduse. Este important sa cunosti regulile de amenajare la nivel de culoare si forma si sa te orientezi catre acele idei care pun cel mai bine in valoare spatiu casei tale. Dacă tu consideri ca ai nevoie de ajutor, atunci poti apela la specialisti care sa te ajute pentru ca in final casa ta si livingul tau sa arate exact asa cum iti doresti. 

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/travertin-latte-mat-61-x-30-5-x-1-2-cm