Breaking news

TOP 3 sfaturi care să te ajute să furi puțin din timp și pentru tine

Timpul nu este niciodată suficient. Faci lucruri pentru alții, pentru job, pentru casă. Momentele în care faci ceva doar pentru tine sunt tot mai puține. Zilele în care nu faci nimic și nu te simți nici vinovat pentru asta sunt rare.

Cu toții avem același timp, același număr de ore pe zi. Unora ne iese mai bine treaba cu organizarea, altora mai prost. 

Uite 3 sfaturi care să te ajute să furi din timpul tău și pentru tine 

Fă mai puține în casă 

Asta nu înseamnă că nu vei merge la cumpărături, că vei lăsa vasele în chiuvetă sau că vei comanda în fiecare zi mâncare. Înseamnă că sunt unele sarcini pe care poți să le pasezi. Spre exemplu, curățenia. 

Să cureți toată casa îți va lua o jumătate de zi, chiar și o zi întreagă când casa este mare. Dacă din două zile libere, una-i ocupată cu curățenia, timp pentru tine nu mai este. Asta dacă nu cumva curățenia te relaxează, și atunci activitatea este terapeutică. Dacă o vezi mai degrabă ca pe o povară, dă-i mopul altcuiva. Topmop.ro este o firmă de curățenie în București care poate să-ți ia grija asta de pe cap și să-ți curețe casa lună. În timp ce ei își fac treaba, citește, plimbă-te, fă o baie lungă și dormi. Oamenii sunt profesioniști și știu exact ce fac.

Fă liste de activități 

Orice ai face, oricum ai face, nu ai mai mult de 24 de ore într-o zi, așa că ar fi bine să le consumi inteligent. Fă liste de activități, una în fiecare dimineață, și dă-ți timp să le rezolvi. Să-ți spui “în două ore termin proiectul X” sau “până la ora X voi face X lucru”. În felul acesta, știi mereu ce ai de făcut și ce urmează să faci. Ești mai puțin tentat să tragi de timp și mai concentrat. În timpul rămas până la venirea serii poți să vezi un film sau să coci o prăjitură. Trucul ăsta-i bun și dacă obișnuiești să procrastinezi. Evitarea sarcinilor la nesfârșit aduce doar frustrare și pierde timp. Nici te relaxezi, nici nu-ți faci treburile. 

Lasă telefonul deoparte

O notificare pe rețelele sociale și este suficient ca atenția să îți fie distrasă de la ce aveai de făcut. Odată ce te-ai detașat de sarcină, îți trebuie timp să revii asupra ei. Făcând asta de mai multe ori, te joci cu timpul tău. Rămâi acolo și evită să verifici telefonul. Pune-l pe silent sau ține-l departe. Ai timp după să răspunzi, să scrollezi, să asculți și un podcast. Chiar și o oră de o câștigi, contează. 

O problemă serioasă a vremurilor actuale este timpul prea puțin petrecut făcând lucruri pentru tine. Dacă poți face orice să câștigi timp liber, fă-o. Chiar dacă asta înseamnă să lași curățenia pe mâinile altcuiva, să renunți la telefon sau să scrii liste cu activități în fiecare zi. În haosul care ne înconjoară, să îți organizezi timpul este cu adevărat un câștig. 

Sursa foto: unsplash.com 

>