Breaking news

Top 3 meserii noi de care tinerii sunt tot mai atrasi – Afla cati bani poti castiga si ce studii sunt necesare!

loading...

Piata fortei de munca se schimba de la an la an, iar noile generatii isi aleg tot mai des profesii care acum cinci sau zece ani nici macar nu existau. Asa se face ca bunicii inteleg tot mai greu cu ce se ocupa nepotii. In cazul in care tinerii isi desfasoara activitatea de acasa sau din orice colt al lumii, iar castigurile sunt semnificative, dilema se adanceste.

Cu toate acestea, exista numeroase joburi care aduc venituri semnificative, iar munca  nu este una care sa te tina lipit de scaunul biroului timp de opt sau chiar noua ore. Majoritatea, insa, necesita creativitate, pasiune si multa dedicare!

Iata un top 3 joburi care au devenit din ce in ce mai atractive pentru noua generatie:

Influencer 

Acesta ocupatie a inceput sa ia amploare in Romania, mai ales in randul vedetelor, care reusesc sa influenteze mult mai usor fanii si urmaritorii de pe retelele de socializare, datorita notorietatii pe care o au. 

Cu toate acestea, exista multi tineri care, inca dinainte de a termina liceul, au reusit sa patrunda in acest domeniu si sa castige bani frumosi. Important este sa ai ceva de spus si sa stii cum sa atragi atentia. Companiile apeleaza des la influenceri pentru a-si promova produsele si pentru a creste increderea in brand. Toate acestea duc, bineinteles, la o crestere semnificativa a vanzarilor!

 Organizator de evenimente 

Pentru a lucra in acest domeniu este necesar sa urmezi o facultate sau un curs de marketing si publicitate, astfel incat sa deprinzi cat mai mult din aceasta meserie. Practica in agentiile care se ocupa cu organizarea evenimentelor iti poate fi de un real folos, la fel ca si voluntariatul la diferite festivaluri. 

Informatiile din scoala au rolul de a te ajuta sa planifici evenimente corporate, dar si concerte, conferinte de presa, expozitii, simpozioane etc. De asemenea, contactele pe care ti le vei face ca voluntar sau in cadrul practicii iti vor fi utile pe viitor. 

Pentru evenimente majore, orice event manager colaboreaza cu firme importante, care se ocupa de scenografie si decoruri, precum altax.ro, astfel incat concertul sau festivalul sa devina memorabil. Important este sa iti placa acest domeniu, pentru ca doar asa vei gasi calea pentru a profesa cu drag! Castigurile depind de experienta, pornesc de la 500 de euro si pot ajunge la peste 2000 de euro!

Speaker motivational 

In ultimii ani, retelele de socializare au influentat extrem de mult opinia publica, iar online-ul a castigat notorietate. Pe langa multitudinea de carti motivationale, au aparut si multe persoane care tin seminarii si cursuri despre fericire si te invata cum sa privesti si sa rezovi problemele cu care te confrunti. Unii dintre acestia au calificare de psihologi, altii doar s-au documentat, au citit si impartasesc experienta lor de viata. 

Chiar daca pentru anumite persoane pare ciudat sa asiste la un „curs despre viata”, salile in care se desfasurau astfel de seminarii erau mereu pline. Aceasta activitate a fost afectata de regulile impuse de autoritati,  menite sa impiedice raspandirea coronavirusului, insa evenimentele s-au mutat in online.  

Exista specialisti si speakeri nisati, care vorbesc despre succesul in afaceri, educatia copiilor sau despre fericirea in casnicie. Pentru fiecare din aceste domenii, studiile sunt necesare, iar Facultatea de Psihologie sau Stiintele Economice pot reprezenta primul pas. Nu exista, insa scoala de speakeri profesionisti. Trebuie sa te dedici unui domeniu si apoi sa impartasesti din experienta ta celorlalti. 

Castigurile depind foarte mult de tine si de cat de mult te vei implica. Tine cont de faptul ca nu o sa te angajezi cu carte de munca opt ore pe zi. In functie de notorietatea ta si de modul in care vei fi perceput de catre cei din jur, vor veni si banii. 

Asadar, daca vrei sa ai un job mai neobisnuit, dar care sa iti genereze venituri, poti sa incepi prin a te descoperi pe tine. Analizeaza-ti pasiunile, pune-ti la lucru creativitatea si dedica-te studiului intr-un domeniu care iti place! Succes!

sursa foto: shutterstock.com

loading...