Breaking news

Top 3 destinații de city break de primăvară în 2024 și de ce să le alegi

Cu toate că probabil știi deja, primăvara este una dintre cele mai bune perioade din an în care să pleci într-unul sau mai multe city break-uri, dacă ești norocos sau norocoasă. Pentru că țările europene sunt cele mai la îndemână și accesibile destinații, uneori poate fi greu să te hotărăști. De aceea, în acest articol vei găsi un top al celor mai frumoase 3 destinații pentru o mini-vacanță din acest sezon, precum și de ce ar trebui să le alegi pe toate sau doar una dintre ele.

Unde să mergi într-o mini-vacanță în aceasta primăvară și de ce

1.   Croația, una dintre revelațiile turistice ale Europei

Croația este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Europa din ultimii ani, însă multe persoane aleg să meargă acolo în concediul de vară. Orașe precum Dubrovnik, Split și Zadar sunt printre cele mai populare în sezonul cald, deoarece peisajele de acolo sunt desprinse parcă din vremurile străvechi.

 De ce ai merge primăvara? Iată doar câteva motive, dar bine întemeiate:

  • numărul turiștilor este mai mic în aceste luni;
  • prețurile sunt mai accesibile;
  • vremea este foarte plăcută, mai ales dacă nu iubești căldura excesivă.

2.   Turcia, destinația ideală pentru o mini-vacanță aproape exotică

Dacă vrei să mergi într-o țară unde să poți face și plajă în această primăvară, Turcia poate fi o alegere excelentă. Pe lângă prețurile destul de bune pe care le vei găsi în această perioadă, vremea este și ea foarte plăcută. Totuși, pentru că Turcia nu este un stat membru al Uniunii Europene, asigurările de călătorie de la Allianz Țiriac Unit pot fi o măsură de siguranță potrivită și la îndemână, chiar și pentru o plecare de scurtă durată. Câteva motive pentru care ai putea alege Turcia drept destinație de vacanță:

  • poți ajunge acolo cu mașina proprie, ceea ce îți oferă destul de multă mobilitate;
  • este o destinație ideală pentru familiile cu copii, astfel că puteți petrece acolo vacanța de primăvară a celor mici;
  • dacă alegi Istanbul, vei avea ocazia să vezi două continente.

3.   Spania, una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță

Cu toate că poate părea un clișeu, Spania trebuie să se afle pe lista țărilor pe care le vezi cel puțin o dată în viață primăvară. Pe lângă faptul că vei evita aglomerația din timpul verii, atunci când parcă toată lumea se îndreaptă spre ea, iată alte câteva motive pentru a o alege în lunile dinaintea sosirii sezonului cald:

  • această țară merită vizitată toată, așadar, poți alege un oraș pe care nu l-ai văzut;
  • poți alege să mergi pe una dintre insulele care în timpul verii sunt destul de scumpe, prețurile fiind mai mici primăvara;
  • la fel ca în Japonia, primăvara este sezonul în care încep să înflorească pomii, inclusiv cireșii, așadar nu trebuie să pleci tocmai în Asia pentru a-i vedea.

În concluzie, aceste 3 țări nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de călătorie din această primăvară, motivele de mai sus fiind unele dintre cele mai bune pentru a le alege.

Poză de Nastya Dulhiier pe Unsplash.com

>