Breaking news

Top 3 criterii de urmarit atunci cand urmeaza sa-ti deschizi o patiserie

loading...

Chiar daca o patiserie este considerata a fi un business de dimensiune mica, asta nu inseamna ca nu poate fi profitabila. Din contra, ai ramane uimit daca ai afla de ce profit se bucura cele mai apreciate patiserii din tara. Insa, pentru a avea succes in acest domeniu, trebuie sa acorzi o deosebita importanta anumitor aspecte care te vor ajuta sa reusesti. Cei care investesc inteligent castiga, in timp ce antreprenorii care se lasa influentati usor de anumiti factori, precum preturile mici ale echipamentelor, pot pierde cu usurinta.

Ti-am pregatit in acest articol un top al celor mai importante criterii de urmarit atunci cand urmeaza sa-ti deschizi o patiserie!

Amplasamentul patiseriei

Spre deosebire de alte tipuri de afaceri, succesul unei patiserii va depinde intotdeauna de locul unde este amplasata. Cu cat zona este mai populata, cu atat sansele ca profitul sa fie unul multumitor cresc. Astfel, daca ai in plan sa-ti deschizi o patiserie, trebuie sa iei in calcul in primul rand acest aspect. Gaseste un amplasament bun pentru afacerea ta. De exemplu, poti opta pentru un spatiu in apropierea unei statii de autobuz sau de tramvai, unui mall, unui centru comercial, unei piete etc. De asemenea, incearca sa faci patiseria vizibila. Lumea trebuie sa stie ca business-ul tau exista, iar tu trebuie sa te asiguri ca ei te vad. Doar asa vei avea parte de clienti si implicit de profit!

Utilaje patiserie

Utilajele pe care le folosesti pentru prepararea produselor este un alt criteriu asupra caruia trebuie sa te focusezi. Calitatea este principalul factor dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand urmeaza sa achizitionezi utilaje patiserie. Chiar ele pot fi cele care garanteaza succesul afacerii tale. Asa cum am precizat anterior, trebuie sa investesti inteligent. Daca alegi sa investesti acum in utilaje patiserie de calitate, te vei bucura de succes o perioada lunga de timp. In caz contrar, vei fi nevoit sa inlocuiesti echipamentele constant, iar asta nu iti va da decat batai de cap. Furnizorul cu care colaborezi este, de asemenea, important. Daca acesta prezinta incredere, cu siguranta te vei bucura de anumite beneficii, precum garantia echipamentelor si calitatea garantata a acestora. Gastroprofis este unul dintre cei mai apreciati furnizori de echipamente horeca de pe piata din Romania. Asa ca, daca inca nu ai gasit un furnizor care sa satisfaca toate cerintele tale, Gastroprofis iti sta la dispozitie.

Personalul

Anagajatii patiseriei conteaza la fel de mult, mai ales atunci cand vine vorba de prepararea produselor. Cel mai bine ar fi ca patiserii trebuie sa detina un certificat care sa ateste pregatirea lor profesionala si sa respecte toate normele de igiena impuse. Altfel, risti ca produsele patiseriei tale sa nu fie pe placul clientilor si sa te confrunti cu reclamatii. Nici vanzatorii nu sunt de neglijat. Degeaba oferi produse delicioase, daca servirea nu este pe masura asteptarilor lor. Ei trebuie sa stie cum sa se comporte cu clientii si ce strategii sa adopte pentru a-i determina sa revina.

Acum ca ti-am prezentat cele mai importante criterii pe care trebuie sa la urmaresti atunci cand vrei sa-ti deschizi o patiserie, nu iti ramane decat sa dai startul afacerii. Mult succes!

loading...