Breaking news

Top 3 cele mai ușor de învățat instrumente muzicale pentru începători

Muzica este un amestec de pasiune și multă muncă, iar de cele mai multe ori, muzicienii își încep munca acerbă cu instrumente muzicale accesibile tuturor. Dar care sunt acele instrumente ușor de învățat? Echipa magazinului Soundstil a ales pentru tine un top trei instrumente muzicale ușor de învățat, dar care te pot ajuta să ai o carieră prodigioasă în sfera divertismentului muzical.

1.    Chitarele – muzică accesibilă oricui

Dacă îți plac filmele country sau poate comediile romantice, sigur ai văzut personaje care iau chitara de pe un perete sau dintr-un dulap și încep să cânte ceva ușurel, simultan cu vocea. Acest instrument, chitara, este unul dintre cele mai ușor de asimilat instrumente muzicale. Există chiar și un top trei pași de urmat când abia începi să înveți:

  • Primul, evident, e să găsești o chitară care ți se potrivește, deoarece atunci se va crea o compatibilitate între tine și instrument. Eventual, la început, poți opta pentru un instrument împrumutat, ca să vezi ce sinergie obții din interacțiunea cu chitara.
  • Al doilea pas e cel de studiere a acordurilor de bază. Te vei mira, dar chiar și pe Youtube există cursuri rapide pentru începători, în care poți vedea cum se efectuează unele exerciții fără digitație complexă. Nu trebuie să te sperii, ci să începi studiul în mod treptat, de la simplu la complex.
  • Al treilea pas este cel în care trebuie să procuri sau să găsești niște partituri și să începi exersarea. Muzicienii recomandă inițial să cânți acompaniat de melodie, suprapunând muzica ta cu coloana sonoră disponibilă. În acest fel vei prinde ritmul, ceea ce ulterior îți va aduce rezultate rapide.

2.    Tobele – tradițiile strămoșilor

Ești gata să cucerești culmile muzicale pe ritmuri tari? Nimic mai simplu. Învață să cânți la tobe. Considerate a fi printre cele mai clasice instrumente muzicale, tobele nu cer un efort prea mare pentru a le învăța. Este nevoie de un simț al ritmului perfect, de multă perseverență (la tobe trebuie să exersezi aproape zilnic) și studiu independent. Poți face asta cu un profesor sau de sine stătător, în primul caz s-ar putea să dureze mai puțin decât în al doilea, dar invariabil vei primi multă plăcere de la proces.

3.    Pianina – excelență și stil

A nu se înțelege per se că pianina sau pianul sunt instrumente ușor de asimilat, ci doar că acestea permit adaptarea la lumea muzicală pentru un începător debutant. Cert este că pianul poate fi învățat cel mai eficient de la vârsta de 5 ani jumătate. Dexteritățile tactile ale copilului se dezvoltă rapid și micuții pot simți instrumentul muzical mult mai bine. În plus, vor învăța diferite combinații, după auz, iar ulterior, grație intervenției unui pedagog, se pot obține rezultate remarcabile.

Indiferent de instrumentul muzical ales, tot ce contează este perseverența și dorința de studiu. Magazinul Soundstil îți pune la dispoziție tot de ce ai nevoie pentru a deveni un muzicant de renume.

Soundstil – magazinul ritmului tău!