Breaking news

Top 3 alimente pe care trebuie să le consumi doar în prima parte a zilei

Alimentația de zi cu zi trebuie adaptată nevoilor individuale ale corpului tău. Acest lucru înseamnă că trebuie să-ți cunoști foarte bine organismul și să-ți creezi o dietă bazată pe cunoștințele acumulate. Cu toate acestea, există câteva reguli general valabile de care ar trebui să ții cont pentru a avea o digestie sănătoasă și fără perioade de disconfort abdominal. În continuare vom discuta despre câteva alimente pe care ar trebui să le eviți în a doua parte a zilei deoarece sunt mult mai benefice dacă le consumi de dimineață.

Iată 3 alimente pe care ar fi bine să le eviți în a doua parte a zilei:

  1.     Dulciurile

Dulciurile, precum bomboanele, ciocolata, prăjiturile și alte deserturi bogate în zahăr sunt delicii care aduc un val instantaneu de plăcere gustativă. Cu toate acestea, consumul excesiv de dulciuri poate avea consecințe negative asupra sănătății tale, iar astfel ai putea crește mult în greutate și poate apărea riscul de diabet sau chiar afecțiuni dentare. Cu toate acestea, dacă îți dorești să te bucuri de câte o gustare delicioasă, fă-o în prima parte a zilei. În acest fel, organismul va avea mai mult timp pentru a metaboliza zahărul și pentru a consuma energia furnizată. Prin urmare, consumul de dulciuri în timpul micului dejun sau al prânzului îți poate oferi energie și poate preveni pofta de dulce în timpul serii.

  1.     Lactatele

Lactatele, precum laptele, iaurtul și brânza sunt surse excelente de proteine, calciu și alți nutrienți esențiali necesari pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Totuși, consumul de lactate în timpul serii poate fi problematic pentru unele persoane, deoarece poate provoca disconfort abdominal sau indigestie, în special dacă au intoleranță la lactoză. Alege să consumi lactate în prima parte a zilei deoarece corpul are mai mult timp să digere și să asimileze nutrienții furnizați de aceste alimente. În plus, proteinele din lactate pot oferi o sursă durabilă de energie care îți va putea susține activitățile zilnice, mai ales pe cele fizice. Optează pentru laptele din magazinele Auchan pe care să-l consumi cu cereale, cafea sau cu orice alte preparate preferi să mănânci dimineața. Bucură-te de aroma și beneficiile sale în fiecare dimineață.

  1.     Fructele

Fructele, precum merele, bananele, perele și fructele de pădure sunt surse excelente de vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sănătatea generală. Asigură-te că le ai pe masă în fiecare dimineață pentru a-ți îndulci ziua și a te bucura de proprietățile lor. Consumul de fructe în prima parte a zilei poate fi mai benefic pentru organism, deoarece acestea furnizează energie și nutrienți necesari pentru a începe ziua în forță. În plus, acestea sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la menținerea unei digestii sănătoase și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Consumă-le alături de cereale integrale, biscuiți sau iaurt și bucură-te de o masă delicioasă și nutritivă în același timp.

Acestea fiind spuse, ține cont de sfaturile de mai sus și consumă alimentele menționate în prima parte a zilei. Astfel, vei ajuta la susținerea sistemului digestiv și îți vei menține nivelul de energie ridicat.

Poză de Chevanon Photography pe Pexels.com

>