Breaking news

Toni Greblă, votat de Senatul României în funcția de judecător CCR

loading...

Senatorul Toni Greblă a fost votat luni, în plenul Senatului României, pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în locul Iuliei Motoc.

toni greblaToni Greblă, fost preşedinte al Comisiei juridice a Senatului în legislatura trecută, a fost numit judecător la Curtea Constituţională, în locul eliberat de Iulia Motoc.

Toni Greblă a fost votat în funcția de judecător CCR, cu 123 de voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi o abţinere.

De la vot au absentat senatorii PDL, în semn de protest că nu au fost chemaţi la Comisie, la audierea acestuia.

După vot, Toni Greblă şi-a dat demisia din Senat, anunţând şi că va fi bunic: A venit vremea să-mi iau rămas bun de la colegii cu care 5 ani am lucrat în Senat. Nu e uşor să te desparţi de prieteni, de oameni cu care ai muncit, de o instituţie ca Senatul României. Sigur că mă încearcă multe frumoase amintiri. Îmi amintesc de dezbaterile frumoase, deosebite, dense, întotdeauna o să rămână în sufletul meu. Vreau să îmi exprim bucuria pentru votul care l-am primit, să vă asigur că prietenia care v-am purtat-o va rămâne veşnic alături de mine, că Vom rămâne veşnic colegi. Numirea la Curtea Constituţională o încununare a activităţii fiecărui jurist. Dincolo de aceast împlinire, în noaptea aceasta o să devin bunic de băiat.

Oficializarea intrării lui Toni Greblă ca judecător la CCR pentru cei şase ani rămaşi din mandatul Iuliei Motoc se va face însă după depunerea jurământului la Preşedinţie.

Toni Greblă a ajuns judecător la CCR, după ce luni dimineață, Lucian Bolcaș a declinat propunerea ca urmare a boicotului venit din partea lui Băsescu pe motiv că fostul senator PRM ar fi antisemit.

loading...