Breaking news

Toni Greblă a depus la Cotroceni, jurământul de învestitură pentru funcția de judecător CCR

loading...

Toni Greblă a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în locul lăsat liber de Iulia Motoc, validată ca judecător CEDO.

toni greblaToni Greblă a depus jurământul în prezenţa Președintelui României, Traian Băsescu, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Zgonea și Antonescu, a preşedintelui Curţii şi a judecătorilor.

Băsescu l-a felicitat, marţi, pe Toni Greblă pentru numirea în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, apreciind că prezenţa acestuia în cadrul instituţiei este”un câştig” pentru CC.

Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului. Candidatura sa a întrunit 123 de voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” şi o abţinere. Votul a fost electronic secret.

Greblă o va înlocui la CC pe judecătoarea Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Toni Greblă este de profesie avocat şi a fost preşedinte al Comisiei juridice din Senat în legislatura precedentă, iar în actuala legislatură vicepreşedinte al acestei comisii.

loading...