Breaking news

Tomas Berdych l-a eliminat în sferturi la Madrid pe Andy Murray

Tomas Berdych a reușit vineri seară să producă a treia mare surpriză de la Madrid, reușind să-l elimine în sferturile de finală, pe scoțianul Andy Murray, al treilea favorit al turneului Masters.

Tomas Berdych si andy murrayDupă bulgarul Grigor Dimitrov care l-a eliminat în turul doi pe Novak Djokovic și după ce japonezul Kei Nishikori l-a eliminat  pe Roger Federer, cehul l-a trimis acasă pe Andy Murray.

Cehul Tomas Berdych a câștigat primul set în tie-break, după ce Andy Murray a ratat o șansă mare de a se distanța la 5-3. Cehul a făcut brake și a egalat scorul la 4-4. A urmat apoi la serviciu, unde fusese condus cu 0-30 și mai apoi cu 15-40, dar a reușit să revină în și a revenit la conducerea primului set cu 5-4.

Patru mingi de game a avut Andy Murray la scorul de 4-4, însă, cehul le-a salvat pe toate și a închis punctul. Primul set a fost adjudecat de ceh în tie-break cu scorul de 7-6(7-3).

Tomas Berdych a început cu dreptul setul doi, reușind să facă brake pe primul serviciu al lui Murray, însă și-a pierdut serviciul și scoțianul a preluat pentru scurt timp conducerea. Cehul a egalat la 2-2, a făcut al doilea brake, a urmat la serviciu și s-a desprins la 4-2. Și nu a mai cedat conducerea setului pe car el-a câștigat cu 6-4.

Astfel că după două ore și două minte de joc, Tomas Berdych s-a impus în fața scoțianului și s-a calificat în semifinalele Mastersului de la Madrid.

Cei doi s-au întâlnit pentru a noua oară pe terenul de joc, cehul adjudecându-și azi a cincea victorie în fața scoțianului.

În semifinale va juca cu învingătorul sfertului de finală disputat de Stanislas Wawrinka și Jo-Wilfried Tsonga.

Japonezul Kei Nishikori a fost eliminat în mod surprinzător în sferturile de finală de ibericul Pablo Andujar, locul 113 ATP și posesorul unui wild card la turneul din Madrid.