Breaking news

Toate cele trei firme care au depus oferte pentru CFR Marfă sunt eligibile pentru negocierea finală

loading...

Surprize surprize la Comisia de privatizare a CFR Marfă. Dacă pe 15 mai cele trei firme au fost respinse azi, aceeași comisie a decis că sunt eleigibile pentru negocierea finală.

cfr marfaGrup Feroviar Român, Omnitrax INC şi Asocierea SC Transferoviar Grup şi Donau – Finanz Gmbh sunt firmele calificate în etapa de negociere a privatizării CFR Marfă.

Ministerul Transporturilor spune că în urma evaluării documentaţiilor depuse toate cele trei companii sunt înscrise pentru etapa a doua a procedurii de achiziţie.

Procedura de depunere a documentaţiilor pentru etapa de precalificare în procesul de privatizare a CFR MARFĂ s-a încheiat joi, 23 mai 2013, la ora 13.00, iar începând cu ora 14.00 Comisia de Privatizare a procedat la deschiderea plicurilor, verificarea documentaţiilor depuse şi întocmirea “listei scurte” cu potenţialii investitori calificaţi în următoarea etapă.

Pentru etapa de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, ofertele şi comentariile potenţialilor cumpărători (înscrişi pe “lista scurtă”), asupra proiectului de contract de vânzare/cumpărare de acţiuni, se vor depune la sediul ministerului, în plic sigilat, până în data de 5 iunie 2013, ora 16.00.

Începând cu data de 6 iunie 2013, ora 10.00, Comisia de Privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant aflat pe “lista scurtă”, pe baza unei planificări ce se va afişa la sediul Ministerului Transporturilor (MT).

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, documentele trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie, ora 12.00, acest termen fiind de decădere.  În data de 20 iunie, ora 11.00, la sediul MT, Comisia de Privatizare va deschide plicurile depuse de către ofertanţii prezenţi şi va stabili câştigătorul licitaţiei.

Privatizarea CFR MARFĂ se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

loading...