Breaking news

Tiziano Ferro, Gianna Nannini, Zucchero, Biagio Antonacci, starurile invitate la Sanremo

Festivalul cântecului italian aduce pe scena Teatrului Ariston, ca invitaţi, vedete ale căror nume sunt legate de Sanremo. Evenimentul se desfăşoară în perioada 4-8 februarie şi poate fi văzul în direct, de la ora 21.45, la TVR 1 HD.

Alături de artiştii care concurează în Festivalul de la Sanremo, telespectatorii care urmăresc la TVR 1 cele cinci seri dedicate muzicii italiene au şansa de a întâlni şi staruri ale căror nume sunt recunoscute la nivel internaţional. Vedete precum Tiziano Ferro, Gianna Nannini, Zucchero sau Biagio Antonacci urcă pe scena festivalului, în calitate de invitaţi speciali. Festivalul cântecului italian poate fi văzut în direct la TVR 1 HD, din 4 până în 8 februarie, de la ora 21.45.

Tiziano Ferro este un invitat permanent al ediţiei 2020. Mai exact, el va încânta publicul în toate cele cinci seri ale festivalului, cu „piese care au intrat în viața mea direct de la uşile Teatrului Ariston”, după cum explică artistul. Între apariţiile pe care le va avea, Tiziano Ferro confirmă că va fi şi un recital în duet cu Massimo Ranieri.

Prima seară a festivalului o are ca invitată pe Emma Marrone. Câştigătoare a Festivalului Sanremo 2012 cu piesa „Non è inferno” şi gazdă în ediţia din 2015 alături de Carlo Conti, Emma, în cel de-al zecelea an de carieră, revine pe scena Teatrului Ariston, pentru prima dată ca oaspete. Ea va interpreta o melodie de pe cel mai recent album al său, „Fortuna”, şi un medley al celor mai mari hituri ale sale.

Zucchero, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi artişti italieni, este invitatul special al serii de 5 februarie în ediţia cu numărul 70 a Festivalului Sanremo.

Aceeaşi seară îl aduce pe scena festivalului pe Gigi D’Alessio, la 20 de ani de la prima sa participare în concursul care l-a consacrat publicului larg cu piesa „Non dirgli mai”. De altfel, aceasta este şi melodia pe care artistul o va interpreta, într-o nouă versiune simfonică, acompaniat de orchestra Sanremo, dirijată de maestrul Adriano Pennino.

Lista invitaţilor care vor anima cea de-a 70-a ediţie a Festivalului cântecului italian continuă cu un nume care nu are nevoie de nicio prezentare: Gianna Nannini. Artista vine vineri, 7 februarie, cu un fragment din cel mai recent album al său, încă în pregătire, „La differenza”, dar şi cu un medley al celor mai mari hituri ale sale.

În aceeaşi seară, ne întâlnim cu rapperul Ghali, aflat în prezent pe prima poziţie în topurile italiene cu cel mai recent single al său, „Boogieman”, de pe ultimul său disc, intitulat „DNA”.

Biagio Antonacci este super-invitatul serii finale a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului Sanremo. Producător, muzician, autor şi interpret, cunoscut şi pentru colaborările sale cu artişti precum Eros Ramazzotti sau Laura Pausini, Biagio este foarte aşteptat pe scena Ariston. El va aduce un medley al succeselor sale, precum şi piesa „Ti saprò aspettare”, cel mai recent single de pe noul său album (al cincisprezecelea), intitulat „Chiaramente visibili dallo spazio”.

Ediţia 70 a Festivalului de la Sanremo se derulează în intervalul 4-8 februarie. Toate cele cinci seri de spectacol pot fi văzute în direct şi în exclusivitate pentru România, la TVR 1, de la ora 21.45.