Breaking news

Titi Aur oferă lecții de bune maniere la volan, în cadrul emisiunii ”Bonton”

Titi Aur este invitatul ediţiei din această săptămână a emisiunii “Bonton” pentru o lecție de bune maniere la volan.

În încercarea de a afla răspuns la toate întrebările legate de manierele în trafic, echipa Bonton a făcut un experiment: a mers vreme de o oră prin traficul bucureştean, împreună cu multiplul campion naţional de raliuri.

Rezultatul a fost unul previzibil: nimeni nu respectă nimic, iar principala lege este cea a junglei.

„Bune maniere în trafic însemnă câteva lucruri, nu foarte multe. În primul rând, respectarea  regulilor de circulaţie. Un al doilea lucru ce trebuie respectat în trafic sunt regulile de conducere defensivă, care nu sunt egale cu regulile de circulaţi, sunt reguli de bun simţ. Dacă toţi vom merge pe această premisă să nu fim consideraţi fraieri, să fiu primul care ajung la semafor, să fiu primul care scârţâie roata când se pune  semaforul, sau cu riscul de a bloca interesecţia să fiu acolo în faţă, dacă toţi vom face aşa, cu siguranţă nu va veni civilizaţia peste noi”, spune Titi Aur.

Multiplul nostru campion la raliuri i-a descoperit pe cei care sunt cei mai agresivi șoferi.

Din păcate sunt din ce în ce mai mulţi tineri, dar nu numai tineri, care beneficiază de maşini foarte puternice, performante, fără să ştie să le manevreze la capacitatea lor adevărată. Şi ceea ce este cel mai grav, nu realizează pericolul, nu realizează că o maşină cu cât este mai bună, mai sigură, devine mai periculoasă dacă încerci să ajungi la limită. Îmbogăţiţii care cred că dacă ai o maşină de 300, 500 de cai, şi dacă mai arată şi extraordinar, îţi poţi permite orice încât nu mai trebuie să respecţi reguli de circulaţie şi conducerea defensivă sunt cei mai periculoşi”, mai spune Titi Aur.

>