Breaking news

Tipuri de tranzistori și unde îi găsești frecvent?

Există multe tipuri diferite de tranzistori, dar toate au un lucru în comun – capacitatea de a amplifica semnale și de a comuta între ele.Sunt utilizate în trepte de frecvență, oscilatoare și modulatoare. Ele pot fi, de asemenea, un comutator pentru circuitele digitale. Semiconductorii sunt creierul oricărui dispozitiv electronic.

Repair Circuit Boards

Aceștia îndeplinesc tot felul de funcții, de la stocarea datelor la alimentarea gadgeturilor noastre, și sunt compuși din mii de tipuri diferite care pot face acest lucru cu o relativă ușurință, în funcție de scopul pentru care aveți nevoie de semiconductorul dumneavoastră! Există tranzistoare de putere mică, medie sau mare – care dintre ele ar fi cea mai potrivită depinde în întregime de cantitatea de curent care trece prin ele, precum și de nivelul lor de tensiune (gândiți-vă la acest lucru atunci când alegeți piesele); de asemenea, pare să existe un număr nesfârșit de opțiuni intermediare, cum ar fi gama de frecvențe de operare etc., dar acestea ar trebui să devină mai clare odată ce vom discuta despre componentele individuale mai jos.

Care sunt cele două tipuri principale de tranzistori?

Tranzistoarele sunt clasificate în două tipuri principale, și anume BJT și FET.

Tranzistoarele cu joncțiune bipolară, sau BJT, sunt tranzistoare care sunt formate din 3 regiuni, și anume baza, colectorul și emițătorul. Tranzistoarele cu joncțiune bipolară, diferite tranzistoare FET, sunt dispozitive controlate de curent. Un curent mic care intră în regiunea de bază a tranzistorului determină un flux de curent mult mai mare de la emițător la regiunea colectorului. Tranzistoarele cu joncțiune bipolară sunt disponibile în două tipuri majore, NPN și PNP. Un tranzistor NPN este unul în care majoritatea purtătorilor de curent sunt electroni. Tranzistoarele PNP sunt inverse.

Tranzistoarele cu efect de câmp, sau FET, sunt formate din 3 regiuni, o poartă, o sursă și un dren. Diferite tranzistoare bipolare, FET-urile sunt dispozitive controlate de tensiune. O tensiune plasată la poartă controlează fluxul de curent de la sursă la scurgerea tranzistorului. Tranzistoarele cu efect de câmp au o impedanță de intrare foarte mare, de la câțiva mega ohmi (MΩ) de rezistență la valori mult, mult mai mari.

Unde se folosesc tranzistorii?

Tranzistorii se folosesc în absolut toate dispozitivele electronice pe care le aveți în locuința. Aceștia sunt prezenți în laptop-uri, mașina de spălat, roboți de bucătărie, centrală termică sau oricare alte dispozitive. Îi găsiți la https://www.tme.eu/ro/katalog/tranzistori_112825/ și, deși au dimensiuni reduse, sunt una dintre componentele minune care face posibilă dezvoltarea tehnologică la ritmul din momentul actual.Primul tranzistor a fost realizat in anul 1948 de catre John Bardeen, William Bradford si Walter House Brittain iar apariția lui a făcut posibilă fabricarea de aparate de dimensiuni mai reduse și cu costuri mai mici de fabricație.

Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate?  Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile. În acest fel veți fi sigur că ați ales cele mai calitative produse, care vor oferi eficiență.

>