Breaking news

Tipuri de rame pentru ochelari: Iată 3 modele pe care le poți alege

Alegerea ramei potrivite pentru ochelari poate fi o provocare, dar în acest articol vei descoperi cele mai populare tipuri de rame și modelele care se potrivesc cel mai bine cu forma feței tale. De asemenea, îți vom oferi câteva sugestii în ceea ce privește locurile de unde poți achiziționa cele mai cool modele!

Cele mai populare tipuri de rame pentru ochelari

Există o varietate largă de modele de rame pentru ochelari disponibile pe piață, dar trei dintre cele mai populare modele sunt ramele de tip Wayfarer, Aviator și Clubmaster.

  1. Ramele de tip Wayfarer sunt considerate unele dintre cele mai iconice modele de rame pentru ochelari, fiind purtate de celebrități și oameni de rând deopotrivă. Aceste rame au un design clasic, cu o formă pătrată și margini rotunjite, și sunt disponibile în diferite culori și texturi.
  2. Ramele de tip aviator sunt inspirate de ochelarii de aviator folosiți de piloți în timpul primului război mondial. Aceste rame sunt ușoare și durabile, având o formă clasică, cu lentile trapezoidale și margini rotunjite. Ramele de tip aviator sunt disponibile în diferite culori și variante, fiind preferate de multe ori de bărbați.
  3. Ramele de tip Clubmaster au fost lansate în anii ’80 și sunt cunoscute pentru stilul lor retro. Aceste rame au o formă ovală cu o margine superioară groasă și o margine inferioară subțire, cu o punte subțire care leagă cele două jumătăți ale ramei. Ramele de tip Clubmaster sunt disponibile în diferite culori și combinații de materiale, fiind preferate de persoanele care caută un stil retro și sofisticat.

Unde să cumperi rame de calitate

Magazinele de unde poți achiziționa rame de ochelari în Bacău includ: Optiplaza, Optical Express și Zvon Optic. Aceste magazine sunt bine cunoscute în domeniul optic și oferă o varietate de rame de calitate, precum și servicii de consultanță și adaptare a ochelarilor. Optiplaza și Optical Express sunt două magazine internaționale de optică ce au o reputație excelentă în întreaga lume.

Pentru a alege rama potrivită pentru ochelari, este important să ținem cont de forma feței, stilul personal și nevoile de vedere. Este recomandat să încerci mai multe rame înainte de a face o alegere finală și să soliciți părerea unui consultant de optică. De asemenea, trebuie să te asiguri că rama aleasă este compatibilă cu prescripția și tipul de lentile necesare. În plus, este important să iei în considerare și materialul din care este făcută rama, precum și dimensiunea și greutatea acesteia.

Modele de ochelari potrivite pentru forma feței

Iată câteva sugestii de rame potrivite pentru fiecare formă a feței:

– O față ovală se potrivește cu rame dreptunghiulare sau pătrate pentru a sublinia proporțiile echilibrate ale feței.
– O față rotundă se potrivește cu rame unghiulare, deoarece acestea vor subția și vor alungi fața.
– O față pătrată se potrivește cu rame rotunjite sau ovale, deoarece acestea vor sublinia forma rotunjită a feței și vor adăuga o notă de delicatețe.
– O față în formă de inimă se potrivește cu rame aviator sau cu cele cu partea de sus mai lată decât partea de jos, deoarece acestea vor sublinia pomeții feței și vor adăuga un plus de feminitate.
– O față în formă de diamant se potrivește cu rame ovale sau cu cele cu detalii decorative pe brațe, deoarece acestea vor sublinia forma pătrată a maxilarului și vor adăuga un plus de textură.

Când vine vorba de culoarea ramei, este important să ții cont de tonul pielii, culoarea părului și a ochilor. Optează pentru culori care să îți complimenteze aspectul, de exemplu, culori calde pentru un ton de piele cald și culori reci pentru un ton de piele rece. De asemenea, poți alege culori care să complimenteze culoarea ochilor, spre exemplu, rame de culoare albastră pentru ochii albaștri sau rame de culoare roz pentru ochii verzi.

În concluzie, alegerea ramei potrivite pentru ochelari este esențială pentru a obține un aspect plăcut și confortabil.

Sursa: FreePik

>