Breaking news

Tips&tricks: cum sa alegi cele mai bune baterii auto?

Alegerea celor mai bune baterii auto este extrem de importanta pentru buna functionare a autoturismelor pe care oamenii le detin. Este vorba despre componente care ajuta motoarele sa functioneze in parametri normali, indiferent de cat de lungi sunt drumurile pe care soferii le au de facut. Citind randurile de mai jos, conducatorii auto pot descoperi care sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le ia in considerare, inainte de a investi in astfel de baterii!

Compatibilitate

Unul dintre primele lucruri la care posesorii de masini trebuie sa fie atenti auto cand cauta sa cumpere baterii auto este compatibilitatea acestora cu autoturismele pe care le detin. Nu toate bateriile se potrivesc in mod general la orice tip de masina. Pentru a-si da seama daca produsele de care sunt interesati ar fi potrivite pentru masinile lor, conducatorii auto trebuie sa studieze manualul tehnic al autoturismelor. Aici vor descoperi atat dimensiunile, cat si amperajul masinilor, lucruri de care trebuie neaparat sa tina cont atunci cand isi aleg bateriile compatibile.

Baterii auto – tipologie

In prezent, pe piata se regasesc 2 categorii importante de baterii auto: cele cu acid si placi din plumb, respectiv bateriile auto alkaline. Modelele din prima categorie sunt cele mai populare, fiind usor de gasit, dar si de utilizat, insa bateriile auto alkaline au o calitate superioara, in ciuda faptului ca sunt mai greu de procurat. In acelasi timp, soferii mai trebuie sa ia in considerare si faptul ca bateriile se mai impart in 2 subcategorii, in functie de cum trebuie intretinute, existand baterii ce necesita o menentanta periodica, asa cum sunt bateriile cu electroliti lichizi, dar si baterii care nu au nevoie de mentenanta foarte des, asa cum sunt bateriile cu electroliti gelificati.

Capacitate

Pe lista aspectelor la care mai este indicat ca soferii sa fie atenti, inainte de a cumpara baterii auto se numara si capacitatea acestora. Specialistii in domeniu recomanda ca bateriie sa fie alese in functie de alternatorul fiecarui autoturism. Acestia sustin despre capacitatea bateriilor ca este masurata in amperi per ora, valoarea fiind disponibila in manualul masinilor, dar si pe acumulatorii vechi. Ideal este ca proprietarii de autoturisme sa nu aleaga niciodata sa cumpere baterii care sa aiba o capacitate mai mica decat cele pe care le-au folosit pana acum. In schimb, ei se pot indrepta fara probleme cate modele care sa aiba cu o capacitate de pana la 30% mai mare.

Cum iti dai seama cand trebuie sa schimbi bateria?

Nu in ultimul rand, important de mentionat este faptul ca soferii isi pot da seama foarte usor de momentul in care trebuie sa schimbe bateriile in functie de martorii de bord. Este vorba despre lumini care le indica ori de cate ori trebuie sa aduca imbunatatiri masinilor, fie ca este vorba despre schimbarea bateriilor, inlocuirea lichidului de frana sau a uleiului de motor.

Pentru a se bucura cu adevarat de experienta sofatului, posesorii de autoturisme trebuie sa le ingrijeasca foarte bine in permanenta si sa se ocupe de inlocuirea componentelor principale ori de cate ori este nevoie!

 

>