Breaking news

Tichetele pentru ”Rabla”, epuizate

50.000 de vouchere au fost epuizate în 20 de zile de la lansarea programului ”Rabla”. Guvernul a decis ca în acest an programul destinat reînnoirii parcului auto să fie modificat iar proprietarii să nu fie nevoiți să își cumpere altă mașiună dacă nu au bani ci pot să își valorifice tichetul pe mașina casată.

rablaÎn 18 februarie 2010, programul ”Rabla”  a fost relansat, însă marea scimbare în program a dus la epuizarea voucherelor destinate persoanelor fizice. 50.000 de vouchere se pare că au fost insuficiente pe criza asta. Românii s-au grăbit să își dea hârbul de mașină la casat și să încaseze un tichet în valoare de 3800 lei pe care îl pot revinde, la bișniațari.

Prin introducerea voucherelor, autorităţile încurajează traficul cu tichete valorice, nu şi vânzarea de automobile noi. În două săptămâni au fost casate 20.000 de maşini, însă românii au cumpărat numai 456 de autovehicule noi prin intermediul programului „Rabla“.

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Gheorghe Apostol, a declarat că nu e treaba lui ce face românul cu tichetul valoric. „Poate să-l vândă sau să îl ţină în casă mult şi bine. Suntem într-o piaţă liberă, şi, dacă găseşti să-l vinzi cu 2.000 de lei, foarte bine”, a declarat Apostol.

Şeful Fondului de Mediu spune că pe el îl preocupă numai casarea rablelor. „Mă interesează numai să scăpăm ţara de numărul mare de hârburi care poluează.Dacă nu reuşim să convingem oamenii să cumpere maşini noi, nu este vina mea”, susţine oficialul.

>