Breaking news

Tibi Uşeriu a câştigat pentru a treia oară în carieră cel mai greu maraton din lume

loading...

Tibi Uşeriu a reuşit, vineri, pentru a treia oară consecutiv, să câştige cel mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra.

Tibi Uşeriu, singurul român care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri, după şapte zile de maraton, a trecut primul linia de sosire a celui mai greu maraton de pe planetă care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar, în Canada. Tibi Uşeriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competiţiei în condiţii de viscol.

Am terminat! Măi am intrat într-o furtună, patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăştia! Deci o fost ceva… ai de capu’ meu! La mişto… o fost cireaşa de pe tort! Mă bucur c-am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-o fost înainte. Deci, ultima parte, asta de 160 de kilometrim îi numai urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mâncat. Dar aşa, per total, e mult, mult mai grea decât ce-o fost în anii trecuţi. Dar na, de asta am venit: să o termin, şi mă bucur şi că am câştigat-o. Mulţumesc celor care m-or urmărit, vouă că mă suportaţi, sponsorilor care m-au ajutat şi mă ajută în continuare, şi să ne vedem cu bine, acasă! Cu drag!“, a transmis Tiberiu Uşeriu pentru Tăşuleasa Social.

Pe 9 martie, ora 20.30, ora României patru români au luat startul celui mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra, însă Avram Iancu, Polgar Levente şi Florentina Iofcea au abandonat cursa în prima zi a competiţiei din cauza problemelor de sănătate şi a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord. Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Uşeriu, bistriţeanul reuşind încă de la primii kilometri să preia conducerea cursei şi, după 7 zile, vineri dimineaţa puţin după ora 1.00 (ora României) a ajuns la final.

La start s-au înscris 32 de concurenţi, din care 23 la cursa de 350+ mile însă după prima zi de concurs, opt dintre participanţi, printre care şi trei din cei patru români au abandonat. După şapte zile de maraton în cursa de 350+ mile au mai rămas doar şase concurenţi, pe locul doi, în spatele lui Tibi fiind un irlandez.

A X-a ediţie a maratonului arctic – 6633 Arctic Ultra a fost una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decât în anii precedenţi, traseu care a inclus parcurgerea unei porţiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu îngheţat.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian