Breaking news

Tiberiu Purdea, campion RTP, la cinci ani de la debutul în circuitul de tenis

Tiberiu Purdea a cucerit duminică, 15 octombrie 2023, primul său titlu RTP la simplu masculin, după ce s-a impus în finala turneului RTP 500 AGER NEWS CUP, în fața lui Răzvan Cușu.  Prima ediție a turneului RTP 500 AGER NEWS CUP a fost găzduită de Club Sportiv Galaxy din București.

La cinci ani de la debutul în cadrul circuitului RTP, Tiberiu Purdea a devenit campion RTP la simplu masculin. Ajuns pe tabloul principal al primei ediți a turneului RTP 500 AGER NEWS CUP, grație unui Golden Ticket, Tiberiu Purdea a izbutit cinci victorii în decurs de zece ore, care i-au adus mult râvnitul trofeu la simplu masculin. La ceremonia de premiere, Tiberiu Purdea a mărturisit că meciul din sferturile de finală, disputat contra favoritului doi, Sorin Bădărău, i-a pus cele mai multe probleme. În semifinală a condus cu 3-0 în primul set, în fața lui Tiberiu Constantinescu, dar în scurt timp s-a văzut egalat și era cât pe ce să piardă setul. S-a impus cu 4-3, apoi cu 4-1 în setul doi și s-a calificat în finală unde l-a învins în două seturi pe Răzvan Cușu. Pentru primul titlu RTP la simplu masculin, Tiberiu Purdea a fost recompensat cu un premiu în valoare de 250 lei, 50 lei Voucher RTP, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de șosete. A fost a treia finală la RTP în proba de simplu masculin, după ce primele două, ambele de categorie RTP 1000 au fost pierdute, prima în data de 7 iunie 2020 când a fost învins de Claudiu Băluță și a doua în data de 18 mai 2021, când a fost învins de Cristian Anghelina. Tiberiu Purdea este primul lider RTP la dublu masculin din istorie, după ce alături de Vlad Ștefănescu au cucerit primul turneu de dublu masculin organizat de RTP în data de 1 noiembrie 2020. Al doilea titlu RTP la dublu masculin, l-a cucerit în 30 mai 2021, alături de Cristian Anghelina.

Răzvan Cușu, prezent la al doilea turneu RTP din carieră, a bifat prima sa finală RTP la simplu masculin. Cu trei meciuri la dublu masculin, soldate cu trofeul alături de Tiberiu Constantinescu și cinci la simplu, Răzvan Cușu a rămas fără energie în finala cu Purdea. S-a ținut cât a putut de mult în primul set de Purdea, reușind break chiar în debutul finalei, însă inevitabilul s-a produs. A pierdut cu 2-4 primul set și cu 0-4 pe al doilea. Pe lângă oboseală, Răzvan Cucu a acut neșansa de a se și accidenta în semifinala cu Tudor Andrei, la încheietura mâinii drepte. însă, la ceremonia de premiere, Răzvan Cușu a dat dovadă de fair play și a recunoscut că adversarul său a fost mai bun și chiar dacă nu era oboșit și accidentat, tot nu ar fi reușit să-l învingă. Pentru prima finală RTP la simplu masculin, Răzvan Cușu a fost recompensat cu 200 lei, un vouhcer RTP de 30 lei și 50 lei pentru RTP FINALS. În plus a mai primit și o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de finalist RTP 500 ce va fi personalizat cu numele său, de către Leonte Cupe și Trofee.

Marinov Marian Catalin și-a făcut debutul în cadrul circuitului RTP la ultimul turneu RTP 500 din acest an.

Toți cei 30 jucători participanți la ultimul turneu RTP 500 din 2023, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.

>