Breaking news

Tiberiu Dolniceanu, bronz mondial la sabie individual

Tiberiu Dolniceanu a cucerit vineri seară medalia de bronz  în proba individuală de sabie, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Kazan din Rusia.

tiberiu dolniceanu - moscovaTiberiu Dolniceanu a obținut bronzul mondial după ce a fost învins în semifinale de rusul Nikolai Kovaliov cu scorul de 15-9. Românul își egalează astfel rezultatul obținut în 2013 la Mondialul din Budapesta.

Tiberiu Dolniceanu a menținut echilibrul până la 6-6, moment din care rusul Kovaliov s-a distanțat la 9-6, 11-7 și s-a impus în final cu 15-9.

În primul meci la Mondiale, Tiberiu Dolniceanu l-a învins pe venezueleanul Jose Quintero (15-6), după care s-a impus și în fața germanului Matyas Szabo  cu scorul de 15-10.

În optimi l-a eliminat pe sud-coreeanul Eunseok Oh cu 15-13, iar în sferturi pe germanul Max Hartung cu scorul de 15-5.

Alin Badea, care a ajuns până în optimi, i-a depășit pe argentinianul Alberto Ricardo Bustamante (15-5), americanul Daryl Homer (15-14), dar a fost apoi stopat de sud-coreeanul Bongil Gu (7-15)

Un alt român prezent pe tabloul preliminar de 64, Iulian Teodosiu, a fost eliminat de rusul Veniamin Reșetnikov, unul dintre favoriții la medalii.

>