Breaking news

Ți s-ar potrivi meseria de asistent medical? Iată ce trebuie să știi

loading...

O persoană care alege să devină asistent medicală optează pentru o profesie ce implică responsabilitate și relaționarea cu oameni ce se confruntă cu situații vulnerabile și importante din viața lor. Asistentele jonglează cu sarcini ce necesită muncă fizică, stabilitate emoțională, concentrare și răbdare. Pentru a îngriji și a trata în mod corespunzător pacienții, asistentele trebuie să-și folosească atât anumite calități înnăscute, cât și pe cele pe dobândite pe parcurs.

În cazul în care te atrage această meserie, însă nu știi dacă ți se potrivește, citește în continuare. Îți explicăm în ce constă profesia de asistent medical, care sunt studiile pe care trebuie să le urmezi și care sunt calitățile necesare.

În ce constă profesia de asistent medical?

Această meserie face parte din sistemul de îngrijire al sănătății individului și vine în completarea profesiei de doctor. Rolul asistentului este de a ajuta medicul în administrarea tratamentului, fiind responsabil de îngrijirea pacientului. În funcție de specializare, asistentul va avea o serie de responsabilități specifice.

Care sunt studiile pe care trebuie să le urmezi pentru a deveni asistent medical?

Ai două variante pentru a te pregăti pentru această meserie: urmarea cursurilor unei facultăți sau ale unei școli postliceale.

Dacă optezi pentru facultate, este bine să știi că există numeroase universități ce oferă această specializare. Vei avea nevoie de o diplomă de bacalaureat și de cunoștințe solide de biologie și chimie. Cursurile durează 4 ani și te ajută să capeți cunoștințe practice și teoretice.

Și școala postliceală este o varianta bună, avantajul acesteia fiind că te poți înscrie chiar dacă nu ai încă o diplomă de bacalaureat. Cursurile durează 3 ani și poți alege dintr-o mulțime de instituții acreditate.

Care sunt calitățile necesare pentru a fi un bun asistent medical?

Această meserie nu este potrivită pentru oricine. Mai jos îți prezentăm calitățile de care ai nevoie pentru a deveni un bun profesionist, căruia îi face plăcere să lucreze în acest domeniu.

  • Capacitatea de a respecta proceduri și reguli
  • Compasiune
  • Tărie de caracter
  • Rezistență la stres
  • Empatie
  • Rezistență la efort
  • Viteză de reacție

Dacă ai citit cu atenție informațiile de mai sus și ai ajuns la concluzia că meseria de asistent medical este una potrivită pentru tine, înscrie-te la o școală postliceală sau o facultate de profil, după care aplică să devii asistent medical generalist în Germania, România sau orice altă țară. Mult succes!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/yWYiNNK_tOI

loading...