Breaking news

Ti-e teama sa pasesti intr-un cabinet stomatologic? Iata cum poti scapa de frica de dentist!

loading...

In multe dintre cazuri, persoanele care sufera de o afectiune dentara aleg sa faca o programare la un cabinet stomatologic abia atunci cand durerea devine insuportabila, iar motivul principal pentru care tot amana vizita medicala este frica de dentist. Aceasta teama poate fi manifestata prin evitarea controlului regulat sau poate avea proportii mult mai mari, ajungand la atacuri de panica.

cabinet_stomatologic

Pentru a trece cu bine peste vizita bianuala la cabinetul stomatologic sau pentru a remedia o problema dentara care-ti aduce disconfort, specialistii Dental Excellence ti-au pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa depasesti teama de medicul stomatolog.

Ce faci inainte sa ajungi la cabinetul stomatologic?

– Este normal sa ne fie frica de o interventie medicala care implica durere, insa tehnicile dentare moderne permit interventii total lipsite de durere. Astfel, trebuie sa pleci catre cabinetul stomatologic cu gandul ca nu o sa simti durere in nicio etapa a tratamentului, indiferent de complexitatea acestuia. In plus, incearca sa mananci si sa bei apa inainte de a porni catre clinica pentru a fi sigur ca glicemia nu va scadea si ca esti foarte bine hidratat.

– Daca inca simti teama, ii poti cere unei persoane apropiate sa te insoteasca la dentist pentru a-ti oferi sprijin moral si pentru a te ajuta sa te gandesti la altceva.

– O alta recomandare este sa iei cu tine o mingiuta anti-stres pe care sa o strangi in palma pe durata consultatiei sau tratamentului. Aceasta te-ar putea detensiona si ti-ar distrage atentia de la activitatea medicului.

– Poti sa iei castile cu tine in cabinetul stomatologic si sa asculti playlist-ul favorit pe durata procedurilor medicale. Astfel, vei reusi sa nu mai auzi sunetul ustensilelor din cabinetul stomatologic si, in cazul in care muzica este relaxanta, vei putea sa scapi de incordarea resimtita pe scaunul dentistului.

– Cel mai bun moment in care poti ajunge la cabinetul stomatologic este exact ora programarii. In cazul in care ajungi cu mult mai devreme, vei avea timp sa rulezi cele mai dezavantajoase scenarii si sa iti induci o stare de tensiune chiar dinainte sa pasesti in cabinet. In plus, parerile persoanelor din sala de asteptare te pot influenta negativ.

Ai pasit in cabinetul stomatologic. Ce urmeaza?

Felicitari, ai facut un pas foarte important pentru sanatatea ta! In timpul vizitei medicale, este recomandata o comunicare cat mai buna intre medic si pacient, fapt ce-ti va da incredere, confort si relaxare. Medicul va putea sa te ajute cu cea mai eficienta solutie de tratament numai daca tu il ajuti cu informatii precise, motiv pentru care trebuie sa informezi dentistul referitor la orice problema de sanatate sau sensibilitate dentara.

Stii foarte bine ca este mai simplu si mai eficient sa previi decat sa tratezi, motiv pentru care nu trebuie sa lasi frica de dentist sa iti influenteze deciziile. Este necesar sa vizitezi un cabinet stomatologic la fiecare 6 luni pentru un control de rutina, iar in cazul in care simti disconfort dentar, trebuie sa faci imediat o programare. Procedurile stomatologice de astazi se fac sub anestezie, astfel incat nu vor implica durere. In cazul in care lasi netratata o afectiune dentara, vei ajunge sa petreci mult timp si sa cheltui multi bani pentru tratamente complexe si de lunga durata.

In cazul in care simti ca nu te poti relaxa in timpul interventiei medicale, cere medicului stomatolog sa-ti acorde o pauza de cateva minute. Pentru a depasi momentul de incordare, poti purta o discutie care sa iti distraga atentia de la procedura medicala si sa te relaxeze.

Dupa ce interventia stomatologica s-a sfarsit, este recomandat sa nu te ridici imediat de pe scaun, ci sa mai astepti pana cand iti “tragi sufletul”. Cat timp asistenta strange ustensilele si dezinfecteaza, ai putea sa bei un pahar cu apa si sa te linistesti.

Felicitari, tocmai ai reusit sa depasesti frica de dentist! Daca vrei sa pasesti intr-un cabinet stomatologic modern, unde ai acces la echipament de ultima generatie, medici cu experienta si tratamente total lipsite de durere, intra pe www.dentalexcellence.ro si fa o programare chiar acum!

loading...