Breaking news

Theodor Berna, omul lui Băsescu, arestat pentru spălare de bani și evaziune fiscală

loading...

Miliardarul Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu pe vremea când era primar al Capitalei, unul din abonații la contractele cu statul, a fost arestat preventiv, marți seară, sub acuzația de spălare de bani și evaziune fiscală.

basescu si theodor bernaTeodor Berna, patronul firmei de construcţii Tehnologica Radion, a primit marți, de la Judecătorii Tribunalului Ploiești, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, ca urmare a solicitării făcute de procurorii prahoveni.

Theodor Berna, administrator la SC Tehnologica Radion SRL București și SC Teloxim Con SRL București, a fost reținut alături de Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL București.

Fostul consilier al lui Băsescu a fost reținut în urma unor percheziții efectuate de polițiștii prahoveni, fiind cercetat alături de alte șapte persoane.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești spune într-un comunicat de presă faptul că cele opt persoane implicate în acest dosar sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani constând în aceea că, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la 23 milioane euro rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și de 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, se arată în comunicatul Parchetului.

SC Tehnologica Radion SRL este unul dintre cei mai mari asfaltatori din România, majoritatea contractelor derulate fiind cele cu instituțiile publice din țară.

Decizia de azi a Tribunalului Ploiești nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploiești.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian