Breaking news

Teroriștii Statului Islamic au pus la cale asasinarea Reginei Elisabeta a II-a

Teroriștii Statului Islamic au pus la cale un plan prin care doreau să-i asasineze pe Regina Angliei și pe Prințul Charles. Planul teroriștilor a fost însă dejucat de serviciile de securitate britanice.

regina elisabeta si printul charlesRegina Elisabeta a II-a și fiul ei, Prințul Charles au ajuns în vizorul teroriștilor jihaniști din Statul Islamic.

Islamişti britanici din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic au pregătit un plan pentru asasinarea Reginei și Prințului.

Planul prevedea aruncarea în aer a unui dispozitiv exploziv artizanal similar cu cel utilizat în anul 2013 la maratonul din Boston, soldat cu trei morți și 260 de răniți.

Dispozitivul urma să fie detonat cu ocazia ceremoniilor programate la Londra pe 15 august, la 70 de ani de la capitularea Japoniei în al II-lea Război Mondial.

La ceremoniile care se vor desfăşura sâmbăta viitoare în zona Whitehall/Westminster Abbey, în centrul Londrei, ar urma să participe şi alţi membri ai familiei regale britanice, inclusiv prinţul consort Philip, precum şi oficiali guvernamentali, inclusiv premierul David Cameron.

Numai că acest complot a fost dejucat de Scotland Yard- pentru protecţia familiei regale (SO14) şi de MI5 – Serviciul britanic de informaţii interne.

Pe 7 iulie 2005, la Londra a avut cel mai grav atentat comis în Marea Britanie, soldat cu 52 de morţi şi peste 700 de răniţi.

>