Breaking news

Termenul de depunere a ofertelor pentru Cuprumin, prelungit până la 1 septembrie

loading...

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a anunțat joi, că noul termen pentru depunerea ofertelor de către investitori în cazul companiei Cuprumin este 1 septembrie.

cupruminMinistrul a precizat că până pe 19 iulie, termenul inițial de depunere a ofertelor, o singură companie – Trafigura – a depus ofertă pentru Cuprumin, dar documentaţia a fost incompletă, potrivit raportului experţilor.

Alte două firme, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului. Conform ministrului, ţinând cont de importanţa companiei Cuprumin, care exploatează rezervele majoritare de cupru ale României, criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe – scrisoare de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro şi condiţii de preţ minim de 6.900 dolari/tona de cupru.

Vosganian a adăugat că, după ce a discutat cu primul-ministru Victor Ponta, a fost decis un nou termen pentru depunerea ofertelor.

Strategia Ministerului Economiei pentru compania Cuprumin vizează atragerea de investitori sub forma unui contract comercial cu plata în avans a cantităţii de concentrat de cupru rezultată în urma exploatării. Compania are nevoie de investiţii masive de mediu şi retehnologizare.

Întreaga procedură de privatizare a Cuprumin ar putea fi încheiată până la finalul lunii octombrie 2013.

loading...