Breaking news

Ţepuiţi de propriul naş. Au avut încredere şi acum au rămas pe drumuri. Naşul a fugit cu banii iar Banca le ia casa!!!

loading...

O familie din Bucureşti a ajuns să fie executată silit de Banca Transilvania, scoţându-le casa la licitaţie, pentru că au avut încredere în naşul de botez al fiicei lor. Naşul a profitat de buna lor credinţă, i-a pus să gireze cu locuinţa lor un credit la bancă, a păpat banii şi acum ei sunt buni de plată întrucât Naşul nu are nimic trecut pe numele său. Plâgerea penală formulată la adresa lui Adrian Stoicescu a fost clasată de doi procurori pe motiv că “nu există probe” care să justifice deschiderea unui dosar penal.

casa executare silitaS-au încrezut în naşii de botez ai fiicei lor şi acum au rămas pe drumuri, fără casă. Soţii Samoilă s-au cunoscut cu familia Stoicescu în 2010, întrucât le-a organizat prin firma lor, nunta. S-au împrietenit şi Adrian Stoicescu şi soţia sa au devenit în ianuarie 2011, naşii de botez ai fetiţei familiei Samoilă.

În octombrie 2011, Adrian Stoicescu l-a rugat pe Ionuţ Samoilă să preia pentru câteva luni, firma lui, ca să o pună la adăpost de nişte rude care ar fi vrut să profite de pe urma lui. Înţelegerea a fost pentru câteva luni până când socrul lui Adrian Stoicescu prelua firma pe numele său. În mai 2012, Adrian Stoicescu l-a pus pe Ionuţ Samoilă să semneze nişte acte în calitate de administrator şi acţionar unic al SC Antrepriza Constructii Management SRL, pentru a contracta o linie de credit la Banca Transilvania în valoare de 60,000 de euro (contravaloarea în lei).

Creditul a fost obţinut foarte rapid de Adrian Stoicescu cu ajutorul unui angajat al băncii care acum este de negăsit. În câteva luni, cu complicitatea contabilului firmei şi în baza unei împuterniciri notariale, Adrian Stoicescu a scos toţi banii din contul firmei obţinuţi prin credit bancar. Ca să obţină acel credit, Adrian Stoicescu şi-a pus naşii să semneze actele bancare în calitate de giranţi, a băgat-o la înaintare şi pe soţia lui. I-a pus să gireze cu locuinţa lor un credit la bancă. l-a pus pe tatal finei lui să intre fictiv în firma lui de construcţii, sub pretextul că vrea să îşi pună la adăpost averea, pentru propriul fiu, de proprii naşi de cununie! Familia tepuiţă, conform contractului beton semnat cu BT, plătesc cu TOATE bunurile lor prezente, trecute si viitoare.

Însă, după doi ani, când banca a început somaţiile pentru neplata creditului, soţii Samoilă au aflat că au fost traşi pe sfoară, că dintre toţi giranţii, ei erau singurii buni de plată, căţi actele “semnate” de el, soţie şi altă persoană, nu mai există şi că singurii care pot fi executaţi silit sunt doar ei. Având în co-proprietate un apartament luat prin Programul Prima Casă, această locuinţă este acum scoasă la licitaţie de un executor judecătoresc la solicitarea băncii.

Între tim, Adrian Stoicescu a divorţat de Irina, toate bunurile erau trecute pe numele soţiei care brusc nu mai apare în actele de girnat ale creditului. Adrian Stoicescu apare ca sărac lipit pământului, fără niciun bun pe numele său şi astfel nu poate fi executat în niciun fel.

Fosta soţie, sora, mama, tatăl, toţi au amnezie când vine vorba de familia Samoilă. Brusc nu ştiu cine sunt şi se fac că plouă, că ei nu ştiu nimic. Strânşi cu uşa şi cu poliţia la poartă, părinţii lui Adrian Stoicescu încep să îşi aducă aminte de soţii Samoilă, şi încercând să se distanţeze de fiul lor, le-au transmis că toate relele făcute de Adrian se datorează fortei soţii şi că ei s-au săturat să îi tot plătească oalele sparte.

Părinţii lui Adrian Stoicescu s-au mutat de ceva vreme de la un bloc comunist la casă. La o casă cochetă în Slobozia, care are în curte un autoturism de lux, AudiA6 al cărui rpeţ second hand este de cel puţin 20,000 de euro. Potrivit experţilor imobiliari, casa cu etaj, garaj şi curte, costă cel puţin 100,000 de euro. Oare banii din creditul bancar să fi ajuns la părinţii lui Adrian în noua casă şi în maşina de lux? Aşadar, familia Stoicescu este înstărită, are o situaţie materială bună, deci ar putea să achite creditul la bancă “păpat” de Adrian Stoicescu. Însă nu le pasă că din cauza fiului lor, o familie va rămâne pe drumuri.

Contactat telefonic de redactorul şef exclusivNEWS.ro, Adrian Stoicescu a spus că nu ştie despre ce este vorba, că nu poate să vorească iar în momentul în care a fost întrebat de bani, ce a făcut cu cei 60,000 de euro luaţi de la Banca Transilvania, a spus că nu are ce să comenteze şi a închis telefonul.

Nu ştiu despre ce este vorba. Sunt la birou şi nu prea pot să vorbesc. Să ne auzim de miercurea viitoare încolo. Nu am ce să comentez….“, a declarat Adrian Stoicescu după care a închis brusc telefonul.

De când au început somaţiile băncii cu popriri pe conturile de salariu ale soţilor Samoilă, între aceştia şi naşul lor au existat zeci de discuţii, emailuri, SMS-uri, telefoane, de fiecare dată îi ducea cu vorba şi spunea că rezolvă cu creditul. Nu a rezolvat niciodată nimic, doar i-a dus cu vorba pentru ca faptele de care este acuzat să se prescrie şi să scape nepedepsit.

În ciuda tuturor dovezilor, mărturiilor, doi procurori au clasat plângerea Soţilor Samoilă pe motiv că nu sunt elemente de infracţiune. La insistenţele lor, au disjuns cauza şi au început să-l urmărească pentru evaziune fiscală. Însă pentru acuzaţia de înşelăciune, delapidare, fals în acte, grup infracţional organizat şi spălare de bani, a fost “achitat”. Nu e primul dosar penal închis pe repede înainte de procurori pe numele lui Adrian Stoicescu. În mod suspect, mai toate parchetele de Sector din Capitală, cu excepţia Sectorului 3, au dat NUP pe bandă rulantă la toate plângerile penale formulate de diverse persoane, ţepuite la rândul lor de Adrian Stoicescu. Autorităţile competente ale statului român, sunt atât de competente, încât procurorul de caz, după ce a primit plângerea soţilor Samoilă împreună cu o tonă de documente şi dovezi, nici nu s-a deranjat să mimeze că face o anchetă şi nici nu i-a chemat să dea o declaraţie formală pe cei doi soţi Samoilă. A dat direct NUP.

Soţii samoilă au contestat în instanţă decizia de clasare, iar la termenul din septembrie, Adrian Stoicescu juca teatru, prefăcându-se că nu ştie de ce este chemat acolo şi a cerut un nou termen pentru a-şi angaja avocat. Şi asta în condiţiile în care desi avocatul lui de o viaţă, Marius Halau, l-a însoţit la Judecătoria Sector 4, unde a avut loc înfăţişarea. Si unde Adrian Stoicescu şi avocatul său Marius Halau au stat de vorba 45 minute, pe hol, lângă uşa sălii de judecată, avocatul îmbrăcat ca avocat 🙂. Când a început şedinţa de judecată, avocatul a….dispărut. Şi brusc, după ce s-a încheiat şedinţa de judecată, avocatul a reapărut la judecătorie şi a discutat cu “clientul său” Adrian Stoicescu.

Îşi schimbă numerele de telefon precum ciorapii, iar când soţii Samoilă află noul număr şi îl sună, le închide telefonul în nas.

Am aflat că nu doar pe soţii Samoilă i-a băgat în astfel de afaceri necurate. Aşa procedează cu toate rudele prin alianţă. Mai nou, Adrian Stoicescu merge la cursuri de actorie pentru a putea “juca teatru” cât mai profesionist şi să fie cât mai convingător.

Pentru că s-au încrezut în naşii de botez, soţii Samoilă vor rămâne fără casă întrucât la începutul lunii octombrie 2017, la solicitarea Băncii Transilvania, are loc licitaţia de vânzare a apartamentului. Între timp, Adrian Stoicescu îşi vede de afaceri liniştit fără niciun fel de mustrare de conştiinţă că lasă pe drumuri o familie cu un copil mic pe care el l-a botezat şi a jurat în biserică că în calitate de Naş, adică părinte spiritual, îl va proteja, îndruma şi va ajuta la creşterea lui.

casa parinti adrian stoicescumasina curte parinti adrian stoicescu

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian