Breaking news

Teodora Constantin a venit cu piciorul în ghips X Factor și a cucerit juriul cu vocea ei

Seara de vineri la X Factor a fost seara talentelor muzicale fără limite. Concurenți foarte diferiți între ei, cu povești unice, dar toți având ca numitor comun factorul X i-au făcut pe Delia, Horia Brenciu și Ștefan Bănică să îi aplaude cu bucurie. Indiferent de mediul din care provin, de vârstă sau de meseria pe care o au, concurenții care au luat vineri seara trei DA au demonstrat că își merită din plin aprecierile.

teodora constantinÎn vârstă de 33 de ani, Sidonia Prodan este casnică și mamă a doi băieți, de 17, respectiv 11 ani. A devenit mamă la o vârstă la care alte fete merg la școală, dar spune că familia ei este cea mai mare bucurie pe care i-a oferit-o viața. Asta pe lângă un talent nativ care a strălucit vineri seară pe scena X Factor. Sidonia nu a mai cântat în fața unui astfel de public, dar vocea ei caldă și prezența ei luminoasă i-au cucerit imediat pe jurați. „Ești casnica cu cea mai frumoasă voce din România”, i-a spus Horia Brenciu. „Ești de o simplitate dezarmantă, femeie! Ești răscolitoare”. Sidonia este din Cluj și a crescut fără mamă. Mama ei a murit când Sidonia avea 10 ani, în urma unui infarct și, din păcate, nu a putut să își audă fiica cântând. Cu tatăl nu prea a păstrat legatura, a trăit cu bunica. În familia ei mai toți au înclinații muzicale. Sidonia nu are studii muzicale, dar a cântat la diverse mici evenimente. Soțul ei a auzit-o prima data cântând când au fost cu colindul, cu chitara, la niște prieteni și a ramas surprins. Tot el a încurajat-o să își urmeze visul legat de muzică.

La fel de diafană s-a dovedit a fi pe scena X Factor și Daniela Rogovschi, o tânără de 22 de ani care studiază muzica la Paris. Blondina a atras imediat atenția juraților, care nu au stat mult pe gânduri și i-au spus că ar putea fi partenerea ideală pentru Dani. Și pentru că în ziua în care a venit la X Factor Daniela își sărbătorea ziua de naștere, prezentatorii show-ului X Factor i-au adus pe scenă un tort. Concurenta i-a câștigat pe jurați nu numai cu vocea sa minunată, ci și cu modestia și povestea ei. Provine dintr-o familie de profesori de muzică, iar la Paris a ajuns prima dată în vizită la unul dintre frații ei și a decis să rămână la studii acolo. Bărbații din familia ei suferă de o maladie care le afectează auzul, fratele ei de la Paris lucrând ca profesor de limbaj al semnelor. Cu toate acestea, boala nu a afectat-o și pe ea, iar muzica este tot ce își dorește să facă.

Ghinionul de a-și fi rupt piciorul chiar înainte de audițiile X Factor s-a transformat în noroc pentru Teodora Constantin, care a venit pe scenă cu ghips cu tot! Aceasta a povestit că totul I se trage de la o pereche de pantofi cu toc. Tot răul spre bine însă, pentru că Teodora a cântat, a primit aplauze și trei DA, iar la final a fost luată în brațe de Horia Brenciu. X Factor a fost cu noroc și pentru Rodica Tudor, aflată pentru a treia oară la audițiile show-ului. De data aceasta jurații au felicitat-o pentru progresele pe care le-a făcut tânăra de 25 de ani din București și i-au oferit mult râvnitul trei DA.

Și la capitolul trupe X Factor a stat bine vinerea aceasta. B52 este un grup de trei tineri din Capitală care și-au făcut o intrare spectaculoasă pe scenă. Jurații i-au apreciat pentru energia lor, prospețimea și suflul modern pe care l-au adus în show. Cei trei au mărturisit că sunt în culmea fericirii că au trecut mai departe, mai ales că X Factor reprezintă cea mai bună șansă pe care o formație tânără ca a lor o poate primi. Iar trupa Maria i-a ridicat de pe scaune pe jurați și a cucerit imediat publicul cu o interpretare acapela care a stârnit emoții tuturor. O pleiadă de voci spectaculoase, o sincornizare perfectă și o abordare inedită a participării la X Factor le-a adus tinerilor votul de încredere al juriului. Horia Benciu nu s-a putut opri din aplaudat în timp ce le-a spus: „Bravo! Sunteți o mare bucurie, sunteți minunați. Ați făcut X Factor mai frumos, mulțumim că ați venit aici.” Și Ștefan Bănică a ținut să le spună: „Sunteți cel mai bun grup pe care l-am vazut anul acesta, cântați cu plăcere și asta se vede.” „M-ați lăsat cu gura căscată. Vă iubesc”, a completat Delia. Trupa Maria este un grup vocal format din patru frați din Cluj. Acasă sunt 8 frați, dar la X Factor au venit numai Ana, Ioan, Elisabeta și Gavril. Sunt copii de preot și au început să cânte în biserică. La ei în familie cântă practic toată lumea. Tatăl este preot la o parohie lângă Sebeș, mai au un frate mai mare care s-a preoțit și el, Dumitru, un altul, Mihail, care vrea și el să devină tot preot. Cei patru sunt studenți în Cluj și locuiesc toți în același apartament, pe care l-au cumpărat cu ajutorul unui bunic. Au început să cânte pe la diverse evenimente, chiar și la nunți și botezuri și așa și-au strâns bani pentru a-și cumpăra o mașină mare cu care să se poată deplasa. Sunt copii muncitori și țin enorm unul la celălalt. Ana este sora mai mare, face canto clasic și în același timp merge și la serviciu. Elisabeta muncește și ea, este bona unuor copii gemeni. Ioan, care este cel mai mic, este elev, iar Gavril, cel mai mare, este student la Conservator și vrea să fie toboșar. Ei cântă tot timpul, repetă acasă, și-au cumpărat instrumente și doar asta fac toată ziua când se întâlnesc. Duminica de obicei cântă pe la diverse biserici și mănăstiri. Se numesc trupa Maria în memoria unei surori de-ale lor care a murit când era mică pentru că a fost fulgerată; doar câțiva dintre ei își mai aduc aminte de sora mai mare, dar atunci când și-au ales numele de trupă s-au gândit să fie în memoria ei.

Vineri seara un concurent a făcut ce a făcut și a reușit o premieră: să îi aducă împreună pe aceeași scenă pe toți trei jurații. Amir Abu Zahed are 22 de ani, locuiește în București și este pe jumătate palestinian. Muncește ca profesor de chitară și a povestit că s-a apucat de muzică după ce, la 4 ani, l-a văzut pe Ștefan Bănică la TV. Așa și-a dat seama cât de mult iubește muzica și a început să meargă la toate concertele lui Ștefan. Până la 14 ani nu a ratat niciunul. Ai lui au început să îi cumpere instrumente din ce în ce mai performante. Când avea 12 ani părinții lui au divorțat, iar asta l-a maturizat. Acum este farte apropiat de mama lui, căreia îi place să-i cânte. Are pe mână un tatuaj in spirat de melodia ”All of Me” a lui John Legend, pentru că i se pare o piesă foarte bună, iar pe gât are tatuată cheia sol. Amir a cântat atât de frumos încât l-a convins pe Ștefan Bănică să vină lângă el pe scenă pentru un duet. Cei doi au cântat împeună la chitară, apoi li s-au alăturat și Delia și Horia Brenciu pentru un moment memorabil.

Și Adrian Graur, un basarabean de 23 de ani, i-a atras de partea lui pe cei trei jurați. Tot cu o chitară, dar și cu mult umor și energie molipsitoare. Adrian a fost pe placut juraților și înainte să își înceapă numărul a ținut să îi cânte Deliei celebra bucată „O, sole mio”. Tot pentru Delia acesta a venit cu o astrogramă și a mărturisit că este pasionat și de astrologie: cu ocazia aceasta Delia a aflat despre ea că este un Vărsător cu ascendent în Scorpion. „Ai o poftă de viață fantastică”, l-a felicitat Horia Brenciu. Tot aseară, și Cristian Secui și Daniel Iosif au plecat acasă cu trei DA.

Nu la fel de norocoși au fost alți concurenți care au mizat pe mult spectacol, dar nu au reuțit să convingă. Elvis din Colentina, pe numele lui Mircea Georgescu, are 45 de ani și este un adevărat personaj. Pe scena X Factor a oferit un moment care i-a am uzat pe toți, iar discursul lui a părut rupt dintr-un film de comedie. Este pentru al treilea an la X Factor și s-a prezentat cu o compoziție proprie. Și Veronica Vlaicu Radu, zisă și Veronica Fermecătoarea, a șocat cu apariția ei. La 64 de ani a venit îmbrăcată cu o costumație mai mult decât transparentă și le-a mărturisit tuturor că îl visează pe Ștefan Bănică. Și pentru că e îndrăgostită și de Jorge, surpriza pentru ea a fost ca pe scena X Factor să apară chiar artistul în persoană.

teodora constantin - horia brenciu