Breaking news

Teodor Nițulescu, fost prefect de Teleorman în Guvernul Boc, săltat de DNA

Descinderi de amploare în județul Teleorman, ale procurorilor DNA, împreună cu jandarmii. Fostul prefect al județului, Teodor Nițulescu, membru PDL, a fost luat pe sus de mascați și dus la audieri.

teodor nitulescuTeodor Nițulescu, fost prefect PDL, în Teleorman, a fost luat pe sus, joi dimineață de către anchetatori și dus la sediul firmelor sale, pentru efectuarea de percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală și fraudă, în care sunt vizați mai mulți politicieni din județ.

Potrivit corespondentului exclusivNEWS.ro, la Alexandria, Paul Nanian, în tot județul au descins 27 de mașini ale Jandarmeriei, împreună cu procurori DNA și ofițeri de la intervenții speciale.

Anchetatorii au descins și la Spitalul din Roșiori.

DNA, confirmă prin intermediul unui comunicat de presă, informațiile furnizate de corespondentul exclusivNEWS.ro: Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2009 – 2012. În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în județul Teleorman, din care patru sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe fostul prefect al Județului Teleorman în perioada 2009-2012, Teodor Nițulescu, de incompatibilitate și de fapte de corupție.

1. NIȚULESCU Teodor s-a aflat, în perioada 17.02.2011 – 27.10.2011, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Prefect al Județului Teleorman și calitatea de asociat unic la S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 85, alin. (1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, coroborate cu prevederile art. 13, alin. (1) și 1961, alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată.

NIȚULESCU Teodor a fost numit în funcția de Prefect al Județului Teleorman la data de 02.10.2009, conform H.G. nr. 1139/2009.

În perioada 17.02.2011 – 27.10.2011, NIȚULESCU Teodor a deţinut calitatea de asociat unic în cadrul S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L.

În calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman Nițulescu a realizat un folos material pentru rudele sale de gradul I, având în vedere modalitatea în care au fost solicitate și alocate fondurile pentru deszăpezirea drumurilor, modalitatea în care au fost încheiate contractele de către S.C. VENUS MOB S.R.L. (societate în cadrul căreia fiii lui NIȚULESCU Teodor dețin calitatea de asociat și funcția de administrator) și efectuate plățile.

În 10.02.2012, NIȚULESCU Teodor, Prefect al Județului Teleorman, în calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, a solicitat Guvernului României, ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi viscol, alocarea de fonduri pentru activităţile şi măsurile preventive ce se vor întreprinde de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Teleorman. La aceeași dată, 10.02.2012, între Primăria Comunei Stejaru și S.C. VENUS MOB S.R.L. a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 85/21.02.2012, s-au alocat pentru Comuna Stejaru și Comuna Vedea din Județul Teleorman sumele de 20 mii Lei, respectiv, 30 mii Lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de căderile masive de zăpadă şi viscol, în vederea executării unor lucrări operative privind deszăpezirea drumurilor comunale şi judeţene. Primăria Comunei Vedea a încheiat, la data de 22.02.2012, cu S.C. VENUS MOB S.R.L., un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor.

Niţulescu Iulian Mihai şi Niţulescu Radu Codruţ, fiii lui NIȚULESCU Teodor, sunt asociați (23.03.2011 – prezent) și administratori (27.10.2011 – prezent) în cadrul societăţii comerciale S.C. VENUS MOB S.R.L.

În 20 octombrie 2011, Abu Salem Luiza, corespondenta B1 TV la Teleorman a fost bruscată, înjurată și amenințată de Teodor Nițulescu, prefectul jduețului Teleorman. Jurnalista împreună cu operatorul B1 TV, au intrat în clădirea Prefecturii Teleorman pentru a vorbi cu prefectul.

Nițulescu era foc și pară pe jurnalistă pentru că spune el, ar fi trucat o știre despre accidentul provocat de nora acestuia, în urma căruia o femeie de 85 de ani a decedat.

De cum i-a zărit în interiorul instițuției, Nițulescu i-a întrebat dacă au acreditare pentru Prefectură, a început să îi amenințe și a chemat agentul de pază să îi legitimeze și să le dea amendă.

>