Breaking news

La Revoluție, Teodor Baconschi trimitea scrisori de felicitare unui colonel de securitate

În timp ce românii se pregăteau să-l dea jos pe Ceauseșcu, Teodor Baconschi felicita securitatea.

Fostul Ministrul de Externe din Guvernul Boc și fost ambasador al României la Paris, Teodor Baconschi, pe 18 decembrie 1989, i-a trimis o scrisoare de felicitare unui colonel de securitate.

În timp țara fierbea, iar românii se pregăteau să îl debarce pe Ceaușescu, fostul Ministru de Externe, Teodor Baconshi avea grijă să se pună bine cu securitate.

Domniei Sale, Domnului Vasile Burulean, distinsului intelectual (clujean prin adoptiune) și cunoscător al istoriei universale, acest modest rod al eforturilor unui tînăr redactor, dimpreună cu stimă neconvențională a lui Teodor Baconscky”, este conținutul scrisorii către colonelul securist, publicat de site-ul radu-tudor.ro.

În perioada comunistă, colonelul de securitate Vasile Burulean era însărcinat cu supravegherea cultelor și a Bisericii Ortodoxe Române.

Scrisoarea fusese trimisă în calitate de redactor în redacția revistelor bisericești, unde fusese angajat în 1988 tot la intervenția colonelului Burulean.

Îninte de 1989, fostul ministru, și-a modificat numele de familie din ”Baconscky” în Baconschi.

Teodor Baconschi a ajuns Ministru de Externe după ce a fraudat în decembrie 2009, votul de la Ambasada României din Paris, pentru alegerile prezidențiale. Unde s-a votat pe bandă rulantă, adică un vot la 30 de secunde, iar 80% din voturi au soft pentru Traian Băsescu.

Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central a confirmat printr-un document, frauda electorală de la Paris pentru că s-a votat ilegal după ora 21.00, întrucât șeful secției de vot cât și Ambasadorul Teodor Baconschi, au ignorat avertismentele președintelui BEC de la București.

Deși a primit numeroase telefoane de avertizare cât și două dispoziții scrise prin care i se solicita stoparea votului la Ambasada României din Paris, Ionescu Vlad, șeful secției de vot a ignorat cererea Președintelui BEC și a continuat să lase românii să voteze și după ora 21.00.

În urma acestor încălcări grave ale legii electorale, președintele secției de vot de la Ambasada din Paris, a fost demis și amendat cu 20 de milioane de lei vechi.

Baconschi candidează în prezent pentru un mandat de senator într-un colegiu din Iași, din partea ARD.

>