Breaking news

Teodor Atanasiu s-a retras din cursa pentru șefia PNL ca să-i facă loc Alinei Gorghiu, susținută de Iohannis

loading...

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a anunțat miercuri seară că se retrage din cursa pentru șefia PNL, ca să îi facă loc deputatului Alina Gorghiu, care se bucură de susținerea lui Klaus Iohannis.

alina gorghiu - teodoar atanasiu - pnlPentru prima dată în istorie, PNL va avea o femeie președinte. Alina Gorghiu e ca și aleasă președinte PNL, după ce miercuri seară, prim-vicepreședintele partidului, Teodor Atanasiu s-a retras din cursă.

”I-am propus şi colegului meu, Ludovic Orban, să facă acelaşi gest ca şi mine să lăsăm un tânăr, şi am şi făcut o propunere, am propus-o pe Alina Gorghiu, cea care a fost inima campaniei electorale în campania pentru prezidenţiale, cea care este purtător de cuvânt al partidului, cea care ne poate reprezenta cu cinste în următorii ani. În schimb, mă bucur că am reuşit să obţin sprijinul preşedintelui în funcţia al PNL, a domnului Klaus Iohannis pentru această candidatură. I-am solicitat să ne spună foarte clar dacă o susţine pe Alina Gorghiu, propunerea pe care am făcut-o, având în vedere că iniţial mi-am depus candidatura cu susţinerea dânsului şi ne-a spus foarte clar tuturor că o susţine”, a declarat Teodor Atanasiu.

Prim vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a anunţat, miercuri, în şedinţa informală a liderilor PNL, intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al partidului.

Astfel că pentru șefia PNL, se luptă Ludovic Orban și Alina Gorghiu. Postul de președinte PNL devine liber din 21 decembrie, când Klaus Iohannis va depune jurământul de învestitură în funcția de Președinte al României.

Alina Gorghiu nu va conduce singură PNL, ci alături de co-președintele Vasile Blaga, întrucât până în 2016, partidul va avea conducere bicefală, ca urmare a fuziunii PNL cu PDL.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian