Breaking news

Tentativă de asasinat asupra liderului minorității turce din Bulgaria, Ahmed Dogan – VIDEO

Ahmed Dogan, liderul partidului Mișcarea pentru Drepturi și Libertate din Bulgaria a fost la un pas de a fi asasinat în timp ce se pregătea să își anunțe demisia din fruntea partidului.

tentativa de asasinat in bulgariaScenă șocantă la Sofia, unde liderul unui partid politic a fost la n pas de a fi ucis în timpul unui congres.

Incidentul a avut loc la un congres al partidului de opoziţie din Bulgaria, unde Ahmed Dogan se alfa la tribună și se pregătea să își anunțe demisia de la cârma partidului.

În acel moment, un bărbat înarmat cu un pistol a urcat pe scenă și a încercat să-l asasineze punându-i pistolul la tâmplă.

Ahmed Dogan a avut prezență de spirit și s-a ferit împingându-l pe bărbat, după care forțele de securitate au tăbărât pe atacator și l-au imobilizat. Toate acestea s-au petrecut sub ochii celor prezenți la congres.

Potrivit presei bulgare, atacatorul a încercat să tragă de două ori, dar pistolul s-a blocat.

Atacatorul este un bărbat de 25 de ani din Burgas, aflat la studii în Sofia.

Deocamdată nu e cunoscut motivul ce l-a împins să pună la cale tentativa de asasinat. Incidentul a fost condamnat de politicienii bulgari iar tânărul a fost arestat de poliție.