Breaking news

Tentația de a lucra în străinătate după absolvire

Deseori îi auzim pe tineri cum spun că după absolvire vor pleca la muncă în străinătate. Această „necesitate”de care vorbește lumea este de fapt o alegere strategică prin care tinerii consideră că pot câștiga mai mulți bani. O mare parte dintre ei decid să părăsească țara pentru a lucra în diferite domenii de activitate, fără o pregătire de specialitate, pentru că nu au decât liceul, iar cei care au absolvit o facultate, vor să plece deoarece caută o carieră profesională.

Visul tineretului de a pleca în străinătate este încă prezent și asta din lipsă de bani și pentru a avea oportunitatea de a găsi un job bun în afară. Cei care tind să plece în străinătate au declarat că se grăbesc să facă asta în speranța unei vieți mai bune, unde mizează pe salarii mari, pe un nivel de trai mai ridicat și pe oportunități de carieră atractive.

Mulți tineri se confruntă cu probleme în țară, de aceea ei au un vis – de a pleca și de a începe totul de la zero. Unii desigur se bazează pe ajutorul unor rude și prieteni, pentru că în ziua de astăzi aproape oricine are pe cineva deja plecat în afara granițelor. Pentru unii care au mai mult noroc, plecarea este de bun augur și au șansa de a găsi un job destul de bun, prin care să strângă bani și poate, peste ani, să se întoarcă iar acasă. Alții însă întâmpină dificultăți, nu se obișnuiesc cu tradițiile și obiceiurile din altă țară, nu reușesc să învețe limba și consideră costul vieții în străinătate prea ridicat.

Tinerele care rămân în țară și care nu găsesc un job rapid, aleg locuri de muncă prin care reușesc să se descurce, să se întrețină singure, cum sunt acelea în videochat București pe https://www.nightprowl.ro/studio-videochat-bucuresti. Este vorba despre joburi în care nu se cere experiență și unde se oferă salarii mari și bonusuri în mod constant. Desigur aspectul fizic contează și de asemenea abilitatea de a te preface, cât și arata conversației.

Pentru anumite persoane mutarea în străinătate este o șansă de a duce o viață mai bună, mai ales dacă au șansa de a fi apreciate de angajatorii străini și de a primi un salariu bun pentru munca aleasă. De cele mai multe ori, aceste persoane nu se mai grăbesc să se întoarcă peste ani în România, ele se stabilesc definitiv în țările respective și chiar primesc peste ani cetățenie.

Românii pot fi atrași să facă diverse munci grele în străinătate (în agricultură, turism, construcții) prin salarii mai mari. Mulți angajatori cunosc situația din țara noastră și oferă românilor condiții de muncă puțin mai bune, pentru a-i convinge să-și părăsească țara.

Unii oameni pleacă la muncă în afara granițelor fără a avea în mod special un interes material, ei vor să vadă lumea, spun că în străinătate au parte de muncă, dar și de distracție. Ei sunt influențați și de prietenii care deja lucrează peste hotare și care sunt mulțumiți de nivelul de trai. Probabil mulți exagerează pentru simplul fapt de a se lăuda, iar asta are un impact asupra celor care sunt în țară și se confruntă cu dificultăți financiare.

O parte dintre absolvenți consideră că străinătatea le oferă alte avantaje. Ei caută joburi permanente sau chiar experiențe temporare, în scopul de a-și dezvolta abilitățile deprinse pe parcursul anilor de studii și de a le optimiza într-un context mai bun, mai avansat, la nivel internațional. Pentru a reuși trebuie să cunoască limba engleză și eventual limba din țara respectivă.

Studenții care decid să se mute în străinătate, după absolvire, consideră că asta este o strategie de a-și îmbogăți experiența și CV-ul și de a învăța lucruri noi, ce au legătură cu noțiunile din timpul universității.

Românii pleacă din țară și din motive mai simple, precum sunt acelea de a vedea lumea, de a schimba modul de viață, sau de a spune că trăiesc într-o țară mai dezvoltată.