Breaking news

Tenorul român, Bogdan Mihai, invitat să cânte pe scena teatrului din St.Petersburg

Românul Bogdan Mihai este invitat să interpreteze, pentru prima dată în cariera sa, rolul Nemorino din opera “L’Elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti, pe scena marelui teatru Mikhailovsky de la St.Petersburg din Rusia.

După recentul succes reputat pe scena de la Deutsche Oper Berlin, tenorul român Bogdan Mihai este invitat să interpreteze rolul Nemorino din opera “L’Elisir d’Amore” de Gaetano Donizetti, pe scena marelui teatru Mikhailovsky.

Distribuţia spectacolului “L’Elisir d’Amore” îi are ca protagonişti pe Natalia Mironova (Adina), Bogdan Mihai (Nemorino), baritonul Boris Pinkhasovich (Belcore), Krišjānis Norvelis (Dulcamara) şi Olga Tolkmit (Gianetta). La pupitrul orchestral se va afla maestrul Mikhail Tatarnikov, spectacolul urmand să aibă loc pe 18 februarie.

Bogdan Mihai păşeste în lumea muzicală odată cu studiul viorii însă, datorită calităţilor sale vocale, începe să studieze ca bariton la Universitatea de Muzică din Bucureşti, sub atenta îndrumare a profesorului Nicolae Constantinescu.

Descoperă noua sa vocalitate de tenor în Italia, unde marea soprana Mirella Freni îl formează şi îi ofera bursa de studii Nicolai Ghiaurov. Obţine diploma de Master în Belcanto la Universitatea Transilvania din Braşov, România, cu soprana Mariana Nicolesco.

Lista contractelor se întinde până în 2014 inclusiv, iar din evenimentele viitoare enumeram debutul în opera La Scala di Seta de Rossini la Concertgebouw Amsterdam (concert broadcast în toată Europa), rolul Don Ramiro în La Cenerentola de Rossini la Stuttgart Staatsoper şi Opera du Rhin Strasbourg.

Anul 2012 înseamnă pentru tenorul Bogdan Mihai şi apariţia pe piaţa internaţională a doua DVD-uri de Rossini, Aureliano in Palmira de la Martina Franca (2011) la casa discografica italiana Bongiovanni si Adelaide di Borgogna de la Rossini Opera Festival Pesaro (2011) la Deutsche Gramophone.

>