Breaking news

Tenorul Bogdan Mihai, invitat de Teatrul Opera din Austria să susțină opt concerte de belcanto

Cunoscut pentru măiestria cu care abordează repertoriul de belcanto italian, pentru frazarea frumoasă și utilizarea impecabilă a agilităților vocale, tenorul român Bogdan Mihai a fost invitat să susțină opt concerte pe scena Teatrului de Opera din Klagenfurt, Austria.        

Primul concert din seria intitulata “Viva Belcanto” este programat joi, 12 aprilie 2012 si va transmis live, în toată Europa, de postul de televiziune ORF.

Alături de Bogdan Mihai, vor mai urca pe scena soprana Olga Mykytenko și baritonul Richard Sveda.

Ei vor fi acompaniați de orchestra și corul Operei din Klagenfurt, sub bagheta maestrului Michael Brandstätter.

Programul concertului include arii și duete din opere celebre precum Norma, de Bellini, Il Barbiere di Sivigliași Armida, de Rossini, Don Pasquale, Lucia di Lammermoor sau Don Sebastiano, de Donizetti.

Mă onorează invitația Teatrului de Opera de la Klagenfurt pentru a sustine cele 8 concerte „VIVA BELCANTO”, împreună cu soprana Olga Mykytenko, la pupitrul dirijoral aflându-se maestrul Michael Brandstatter. Evenimentul reprezintă pentru mine o împlinire și, totodată, o continuare a ceea ce ofer publicului meloman în sfera belcanto-ului italian. Compozitorii Bellini, Rossini și Donizetti (părinții belcanto-ului) au fost mereu prezenți în repertoriul meu de concert, fie că m-am aflat pe scena ST JOHN’S Smith Square de la Londra sau pe scena prestigioasei SUNTORY HALL din Tokyo, alături de marea noastră soprană Angela Gheorghiu”, a declarat Bogdan Mihai.

Celelalte șapte concerte sunt programate pe 14, 17, 19, 25 și 27 aprilie și pe 4 și 9 mai 2012.

 

>