Breaking news

Tenorul Bogdan Mihai a scris istorie la Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică

Bogdan Mihai, celebrul și talentatul tenor român a realizat duminică, în cadrul Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică de la București, o premieră mondială: a cântat live în timpul exercițiului unei gimnaste.

bogdan mihaiPremieră absolută la Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică găzduită pentru prima dată de România, la București. Dacă în mod normal, gimnastele care evoluau în concurs aveau fundalul sonor înregistrat pe un CD, românca Alexandra Piscupescu a avut parte de muzică live. Și asta datorită tenorului Bogdan Mihai care a acceptat cu bucurie provocarea de a cânta live în timp ce gimnasta își efectua exercițiul la sol.

Colaborarea dintre Bogdan Mihai și Alexandra a luat naștere după ce Președinta Federației Române de Gimnastică Ritmica, Irina Deleanu, l-a ascultat cântând. A avut această idee extraordinară de a-i pune față în față.

Îmi face o deosebită plăcere și bucurie să știu că împreună cu marea noastră gimnastă, Alexandra Piscupescu, am scris într-un fel istoria. Evenimentul de ieri, de la Cupa Mondială, reprezintă o PREMIERĂ ABSOLUTĂ ÎN LUME, când un tenor cântă live în timp ce o gimnastă execută pe covor exercițiul. Până ieri, toate gimnastele foloseau ca suport audio, înregistrări de pe cd-uri, ceea ce s-a întâmplat ieri a fost genial…A fost pentru prima dată în lume, când o gimnastă execută pe covor cu acompaniament live. Am folosit o piesa compusă de mareele ROMANO MUSSUMARA ” Il mirto e la rosa”, exercițiu și piesă, folosite de Alexandra la Lisabona și Moscova. Arta lirică și sportul (gimnastica ritmică) se împletesc extraordinar. Sunt surori. Fiecare gest al Alexandrei, fiecare expresie sunt în perfectă concordanță cu muzica, cu textul, este fascinant”, a declarat bucuros și încântat de reușită, Bogdan Mihai, pentru exclusivNEWS.ro.

Premiera mondială a fost remarcată și de către televiziunea braziliană, Sport V2, care a transmis în direct competiția sportivă de la București. Comentatorii televiziunii braziliene au avut doar cuvinte de laudă la adresa tenorului și gimnastei române.

Televiziunea braziliană ne-a adus frumoase cuvinte de laudă și mai presus de asta, modul în care au vorbit despre țara noastră, ROMÂNIA. Emoționat până la lacrimi a fost momentul de ieri. Energia și tensiunea pe care ți-o oferă un astfel de act artistic este cu totul deosebit și unic. Cântam și simțeam cum vocea mea se împletește cu mișcările Alexandrei, într-o perfectă armonie. Publicul a fost absolut de senzație”, a mai precizat Bogdan Mihai.

Colaborarea dintre tenorul Bogdan Mihai și gimnastă, i-a adus Alexandrei, 3 medalii.

Foto: NELA & TIBERIU PHOTOGRAPHY

>