Breaking news

Tenismanul Marin Cilici, numărul 15 mondial, depistat pozitiv la un control doping

loading...

Marin Cilici, numărul 15 mondial, a fost depistat pozitiv în urma unui control efectuat la turneul ATP de la Munchen, în luna aprilie 2013.

marin ciliciMarin Cilici, în vârstă de 24 de ani, cel mai bun jucător din Croația la această oră, riscă să își piardă definitiv cariera din cauza testului pozitiv.

Croatul a fost depistat pozitiv la două săptămâni după un alt test, făcut la turneul de la Monte Carlo.

Cilici a câștigat până acum 9 titluri ATP la simplu, în doar șase ani de zile. New Haven  în 2008, Zagreb  și Chennai  în 2009 și în 2010, St. Petersburg  în 2011, Umag  și London / Queen’s Club  în 2013 și iar Zagreb în 2013. Croatul a mai jucat și alte opt finale, pe care însă le-a pierdut. La dublu masculin are un singur titlu câștigat în 2011 la Umag.

Jurnalul Jutarnji List, scrie că sportivul ar avea această problemă din cauza “folosirii imprudente a glucozei”.

Presa croată scrie cî Marin Cilici a aflat rezultatul controlului în timpul turneului de la Wimbledon, de la care s-a retras după primul tur, invocând o accidentare la genunchi.

Jucătorul ar urma să fie audiat de ITF săptămâna viitoare, după care, cel mai probabil va fi suspendat din clasamentul ATP pentru cel puțin doi ani de zile.

Anunțul vine la doar o zi după ce ITF a anunțat că jucătorul sârb Viktor Troicki, locul 53 mondial în această săptămână, a fost suspendat din competițiile internaționale de tenis pe o durată de 18 luni, după ce a încălcat regulamentul anti-doping, refuzând să dea o probă de sânge la turneul de la Monte Carlo.

Troicki a fost notificat pe 15 aprilie că a fost selectat să dea un eșantion de urină și un altul de sânge. Sârbul l-a dat pe primul, dar nu și proba de sânge. Troicki a spus că s-a simțit rău la acel moment, că i-a comunicat acest lucru ofițerului anti-doping venit să recolteze probele, iar acesta i-ar fi spus că e în regulă și că i se permite să nu dea sângele dacă nu se simte bine.

La tribunal însă, ofițerul cu pricina, o femeie, a avut o cu totul altă poziție. Ea a negat că l-ar fi asigurat pe jucător că i se permite o excepție, din simplul motiv că n-avea cum să verifice justețea spuselor sârbului. La rândul său, ITF susține că ofițerul n-avea autoritatea de a-i permite o excepție lui Troicki. Ca atare, tribunalul a încadrat acțiunea lui Troicki drept o încălcare a regulamentului, decizând suspendarea lui pentru un an și jumătate, precum și retragerea punctelor, respectiv a premiului primit la Mastersul de la Monte Carlo. Interdicția lui Troicki o să expire pe 24 ianuarie 2015.

Cea mai bună clasare a carierei lui Troicki este locul 12, atins pe 6 iunie 2011. Are în palmares cinci finale, dintre care a câștigat una singură, în 2010 la Moscova.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>