Breaking news

Tendinţele mobilei de lux pentru confortul şi stilul de acasă

Mobila defineşte o cameră, indiferent de mărimea, forma, culoarea şi textura spaţiului care o cuprinde, încât o alegere excelentă în mobilier înseamnă o transformare inedită pentru întreg spaţiul locuinţei. Se poate schimba cu uşurinţă aspectul unei camere, de la monotonie la o viaţă plină de culoare, la culori turbulente, la texturi fine, astfel încât simplul să iasă în evidenţă.

mobila luxDar estetica nu este nimic dacă nu există şi un fond financiar, ceea ce înseamnă că se poartă tendinţele unui mobilier de lux. Împreună cu stilul şi confortul, o cameră poate într-adevăr să fie mai mult decât ceea ce vede ochiul, încât să fie elegantă, simplistă, calmă şi plină de linişte.

Mobilierul de lux poate fi elegant şi confortabil în acelaşi timp

În trecut, mobilierul de lux a fost cel care a impus un stil sobru şi elegant, relevanţă care s-a accentuat în timp şi care a pus un puternic accent pe estetică, dar nu şi pe confort în aceeaşi măsură. Dar mobilierul, ca element frumos de decor, trebuie să fie şi util, să fie evaluat nu doar pentru aspect, ci şi pentru utilitate. De exemplu, o canapea nu trebuie doar să fie frumoasă în ton cu mobila şi să nu îndeplinească şi o funcţie de utilizare şi nici nu se poate cumpăra doar pentru că are un design unic, dar să prezinte disconfort la atingere.

Cum tendinţele prezente sunt înclinate mai mult spre confort, nimeni nu trebuie să  facă unele compromisuri când vine vorba de mobila de lux pentru casă. Mobilierul de lux devine o preferinţă odată cu vârsta şi implicit cu dezvelirea de noi modele în materie de design interior, încât sunt o mulţime de lucruri bune care să se potrivească cu acesta, lucruri regăsite la preţuri accesibile.

Bogăţie în mărime potrivită

Mobila de lux vine într-o varietate de dimensiuni, de la mici piese de mobilier care se potrivesc în camera de zi sau în piese mari, care pot face loc multor membri ai familiei şi prietenilor, care pot sta confortabil pe acestea. În zilele prezente, nu avem tendinţa de a merge pe o linie care să diferenţieze forma de perfecţiune, ci sunt disponibile diverse piese din care se poate alege, de la mese cu colţuri rotunjite, la cele asimetrice, cu suprafeţe concepute complicat pentru orice oaspete. Dacă dorim piese cu ţesături bogate, care pot deţine un rol suprem în livingul personal, atunci se optează pentru materiale din lemn masiv, stejar, vişin sau palmier.

Materialele pentru mobilierul de lux sunt o decizie incontestabilă în alegerea celor mai bune piese de mobilier pentru acasă, încât nu doar materialele tradiţionale sunt la modă, ci şi altele care par să fie o inovaţie în designul interior al amenajărilor. Tendinţa pentru lemnul masiv, datorată fiabilităţii şi a frumuseţii sale, regăsită în lacuri lucioase şi cu protecţie pentru zgârieturi încă rămâne în picioare pentru cei mai mulţi pasionaţi de mobila vintage şi de cea retro. Suprafeţele de mobilă vin îmbrăcate în piele italiană, cu ţesături moi şi bogate, toate într-o varietate de culori solide, neutre, cu nuanţe accentuate de lemn, oţel, metal şi alte materiale naturale.

Culorile solide pentru mobila de lux sunt încă în tendinţe, favorizând opţiunile cumpărătorilor. Astfel, de la nuanţe de negru, alb, cafeniu şi până la nuanţe verzui se regăsesc în multe piese de mobilier de lux, care oferă stropi de culori îndrăzneţe, tocmai pentru că aceste alegeri sunt la fel de elegante ca şi confortul pe care îl denotă.