Breaking news

Ten dificil? TOP 5 SECRETE pe care NU le știi despre el!

8 din 10 persoane rețin mai curând un chip decât un nume. În consecință, fața reprezintă o principală carte de vizită. Pe ea sunt gravate minuțios toate momentele trăite de o persoană.

Adesea traume, oboseli, clipe magice și bucurii ale trecutului se citesc pur și simplu pe chip. Dacă îți dorești să ascunzi trecerea anilor și să împiedici îmbătrânirea prematură a tenului, atunci este bine să știi câteva lucruri despre pielea feței tale:

  1. Pielea feței începe să îmbătrânească de la 20 ani

Cu toate că 20 de ani este o vârstă asociată încă adolescenței, ea reprezintă primul moment în care corpul transmite semnale de alertă. Știind că pielea ta începe să își piardă din elasticitate și din capacitatea de a se mai regenera, poți începe să aplici o cremă de față pentru adulți care să o hidrateze, să o hrănească și, nu în ultimul rând, să îi ofere vitaminele, mineralele și substanțele pe care organismul tău le sintetizează tot mai greu.

  1. Poți face riduri de la somn

Nu este o veste foarte plăcută, cu atât mai mult cu cât lipsa somnului poate avea efecte mult mai traumatizante asupra întregului organism, însă este foarte important să ai grijă cum dormi. Evită să o faci stând pe o parte sau să pui prea multă presiune asupra feței tale când dormi. Mai mult, ai grijă ca gândurile tale dinaintea somnului să fie pozitive, să nu adormi încruntat.

 

  1. Îți pot apărea pete negre la orice vârstă

Este extrem de important să realizezi că razele solare îți afectează tenul, indiferent de anotimp. Tocmai din acest motiv specialiștii recomandă utilizarea regulată a unei creme cu factor de protecție solară minim 15 (SPF 15). Petele solare pot apărea foarte rapid pe pielea ta. Apoi cresc și se întind pe o suprafață tot mai mare. Iar când acest lucru se întâmplă, este mult mai greu să scapi de ele.

  1. Pielea feței are niveluri diferite de grosime de la o zonă la alta

În momentul în care aplici produsele de îngrijire sau chiar farduri este important să ții cont de faptul că pielea feței are niveluri diferite de grosime de la o zonă la alta și, în consecință, necesită o îngrijire corespunzătoare. Știind că pleoapele au cea mai subțire piele, vei vrea să folosești produse diferite pentru ochi, decât pentru restul feței. De asemenea, chiar dacă știi că structura nasului este cartilaginoasă, oferă-i o atenție deosebită. Demachierea se va face cu blândețe.

  1. Factorul genetic nu determină modul în care tenul tău va îmbătrâni

Este un mit destul de popular acela că dacă părinții și-au ascuns multă vreme vârsta, și copiii vor avea același noroc. Deși ai  o genă foarte bună, dacă nu îți îmbunătățești permanent rutina de îngrijire a tenului, nu îi acorzi atenție și iei totul de bun, ai putea trăi o mare dezamăgire. 

Așadar, dacă îți dorești să ai o piele tânără la orice vârstă, conștientizează că tu ai controlul. Acordă-i atenție, nu o neglija și nu te baza pe genă

 Sursa foto: pexels.com

>