Breaking news

Televiziunea Română se pregăteşte să lanseze TVR+ şi site-ul tvrinfo.ro

În luna mai, TVR va lansa două noi proiecte în domeniul online, care vin să întregească portofoliul deja existent, format din site-ul tvr.ro, şaşe canale naţionale, unul internaţional şi cinci studiouri regionale.

Televiziunea Română va lansa în luna mai,  o platformă online numită TVR +, unde vor putea fi urmărite gratuit, timp de 4-6 săptămâni, emisiunile TVR dar şi transmisiile live ale tuturor celor 7 canale tv.

La acest proiect se lucrează încă din toamana lui 2011, iar lansarea este preconizată a se realiza în prima parte a lunii mai 2012.

Cel de-al doilea proeict pe care TVR îl va lansa în luna mai este site-ul tvrinfo.ro, un portal web de ştiri dedicat canalului de nişă TVR Info.

Proiectele la care vă referiţi se află în faza testelor. În perioada următoare, vom pune la punct ultimele detalii tehnice. Vom reveni cu mai multe informaţii în momentul în care site-urile vor fi funcţionale”, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, Adela Stirbescu de la Departamentul de Comunicare al TVR.

Prin intermediul platformei TVR +, cei interesaţi vor putea urmări într-o primă fază programele proprii ale TVR. Ulterior, în a doua etapă de dezvoltare a site-ului, TVR va pune online atât programe achiziţionate – filme, seriale, documentare – cât şi materiale din arhiva televiziunii publice, grupate în proiecte multimedia.

Întrucât serverul TVR nu suportă un număr infinit de accesări, proiectul TVR+ va fi dezvoltat în în parteneriat cu firma MediaDirect, care este singurul furnizor CDN (Content Delivery Network) din România.

Site-ul tvrinfo.ro, va fi coordonat de Teodor Tița, fost redactor-șef Realitatea FM și editor HotNews.ro şi va fi lansat tot în luna mai, la un an de la rebrănduiea TVR Info, ca şi canal de ştiri cu prezentatori şi emisiuni de dezbateri.