Breaking news

Televiziunea Română a renunțat definitiv la licența TVR Cultural

Televiziunea Română a informat CNA privind renunţarea la licenţa de emisie a TVR Cultural, ca urmare a situaţiei financiare critice a televiziunii publice.

TVR a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului privind renunţarea la licenţa de emisie a TVR Cultural, la expirarea celor 90 de zile pentru care TVR a solicitat suspendarea canalului.

Am căutat soluţii pentru a relua emisia canalului cultural al TVR, însă eforturile noastre s-au lovit de costuri pe care nu ni le putem permite în contextul situaţiei financiare critice actuale şi nici nu am dorit să renunţăm la calitate”, spune Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR. „Realizarea şi difuzarea programelor cultural-educative rămân o prioritate pentru televiziunea publică”, adaugă Claudiu Săftoiu.

Emisia canalului TVR Cultural a fost suspendată în data de 15 septembrie 2012. Măsura a fost luată prin Ordin al Preşedintelui-Director General al SRTv, Claudiu Săftoiu, ca parte a procesului de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile OUG nr. 33/2012 şi aprobat de Consiliul de Administraţie al SRTv prin HCA 110/2012.

Potrivit Programului de redresare economică a SRTv, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2.

>