Breaking news

Tehnicile SEO preferate de Google in 2016

In mod normal, inainte de a dezvolta tehnicile aferente unui concept, devine foarte util ca respectivul concept sa fie explicat pe intelesul tuturor. Prin SEO se intelege cumulul de practici pe care webmaster-ul le face pentru a-si pozitiona cat mai bine site-ul in cadrul motorului de cautare, Google in cazul de fata.

seoNotiunea de SERP – Search Engine Result Page – este importanta pentru un magazin sau pentru un website de prezentare care doreste sa isi imbunatateasca prezenta in mediul online, aducand mai mult trafic pe platforma sa. Indiferent de produsele sau pachetele pe care le pune la dispozitia userilor care ii acceseaza site-ul, antreprenorul modern doreste sa obtina cat mai multe conversii prin intermediul motoarelor de cautare. Asadar, conceptul de SEO si practicile aferente acestuia ajuta la obtinerea unor listari cat mai bune in Google, Bing sau Yahoo! .

Din punct de vedere ideologic, practicile SEO sunt diferentiate de catre Google, motorul de cautare clasand paginile web existente in online si pe baza metodelor pe care le alegeti pentru a oferi un boost site-ului promovat. Ele pot fi unele prietenoase, sau unele care va ajuta sa obtineti rezultate de scurta durata prin intermediul spamurilor. Nu exista o combinatie magica a tehnicilor de promovare SEO nici in anul 2016, insa specialistii s-au gandit sa adune laolalta cele mai prolifice metode de promovare SEO care raspund cerintelor algoritmilor Google de clasare a paginilor web.

Din punct de vedere on- page, informatiile sunt destul de vaste. Codul HTML al site-ului trebuie sa fie optimizat corespunzator, fiecare detaliu fiind relevant pentru clasarea in SERP. In primul rand, pe un site exista si link-uri care au un scop pur informativ, adica de a orienta userul spre sectiunile de interes major, precum sectiunea de produse sau reducerile de moment.

De cele mai multe ori, acest lucru se realizeaza prin intermediul butoanelor tip “mai mult”, “continuare” sau “aici”, link-uri care ar trebui sa aiba o valoare mai mica decat restul. Pentru a indruma motorul de cautare sa nu ia in considerare respectivele link-uri trebuie sa setati atributul rel = “nofollow”, un cod standard in limbajul HTML.

Ancorele trebuie sa fie bine gandite, astfel incat ele sa se afle intr-o relatie stransa cu produsul sau serviciul promovat. Desi se recomanda sa nu va supraincarcati continutul cu prea multe cuvinte cheie din aceeasi familie, ancorele “aici” sau “click” nu va sunt de folos pentru ca ele nu transmit un mesaj motorului de cautare. Mult mai simplu de detectat pentru Google sunt cuvintele cheie despartite prin cratima, spre deosebire de optiunea “underline” pe care o folosesc majoritatea persoanelor.

Tot in categoria seo on – page intra si optimizarea imaginilor, in acest caz fiind necesar sa oferiti atentie etichetei ALT si descrierii aferente. Din categoria “do” amintim folosirea tag clouds si completarea atenta a metadescrierilor, iar din categoria “don’t” se recomanda eliminarea cookie-urilor.

Despre continutul de calitate se cunoaste deja faptul ca Google il apreciaza, asa ca formularile spam nu ar trebui sa se regaseasca in advertorialele sau articolele de blog pe care le redactati pentru platforma voastra. Desi contentul este important pentru Google, el determinand o mai buna indexare a site-ului, asta nu inseamna ca trebuie sa scrieti pentru motorul de cautare, ci pentru utilizatorii pe care ii asteptati pe platforma.

Nu in ultimul rand, o tehnica SEO care se gaseste in topul tendintelor actuale este aceea de a inlocui pe cat posibil subdomeniile cu subdirectoarele, link-urile trimise catre ultimele fiind mai valoroase decat campaniile de link – building pentru subdomenii.

>