Breaking news

Teatrul Masca începe a X-a ediție a Festivalului „Măști Europene …la Masca”

Ediția a X-a a Festivalului Măști Europene…la Masca ce se va desfășura în perioada 6-9 noiembrie la Teatrul Masca are o temă complexă: commedia dell’ arte, un gen teatral mereu actual, cu „personaje mască”, fiecare dintre acestea întruchipând o anumită tipologie desprinsă din cotidian.

cand dragostea poarta paslariInvitații de anul acesta vin din Italia, țara unde a luat naștere fenomenul Commedia dell’ arte.

Compania Pantakin da Venezia, condusă de Michele Modesto Casarin va fi prezentă cu două reprezentații “Arlecchino–Don Giovanni” iar sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna va realiza două sesiuni de workshop având ca temă construcția măștii de commedia dellarte.

Vă veți putea întâlni, profesioniști sau nu, cu un STIL – Commedia dell’arte, ilustrat atât de italieni cât și de români, veți înțelege mecanismele colosale ale acestui fenomen teatral absolut unic, veți putea crea măști cu propriile voastre mâini, veți trăi trei zile într-o atmosfera care aduce briza de Mediterană, de secolul XVII, de zidurile Veneziei, de atmosfera splendidă a Carnavalului Italian”, declară Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

 

Michele Modesto Casarin va susține pentru studenții la limba italiană conferința “Modernismul/modernitatea commediei dell’arte” la Universitatea București, precum și un workshop pentru tinerii actori la sediul Teatrului Masca.

Teatrul Masca va fi prezent în cadrul festivalului cu  spectacolul “Când dragostea poartă pâslari”, regizat de același Michele Modesto Casarin, un vechi colaborator al teatrului.

Michele Modesto Casarin este laureat al “Leului de Aur” pentru regia celui mai bun spectacol al Festivalului Internaţional de Teatru prezentat la Bienala de la Veneția, editia 2006.

>