Breaking news

Teatrul Masca găzduiește în premieră Festivalul Internațional de Joc și Joacă

Teatrul Masca găzduiește un eveniment inedit de board games și jocuri de societate, aflat la prima ediție în București: Festivalul Internațional de Joc și Joacă, organizat de Asociația Cultura Prin Joc.

Festivalul va avea loc de vineri, 19 aprilie, până duminică, 21 aprilie, și va presupune trei zile de uși deschise către ludic, competitivitate și distracție pentru toți membrii familiei.

Intrarea este liberă atât la mesele de joc, cât si la evenimentele de prezentare, în limita spațiului, pe toata durata desfășurării.

În weekend-ul 19-21 aprilie, toți cei interesați de jocuri de societate vor putea afla primii despre noutățile în domeniu, vor intra într-o comunitate mare și frumoasă de jucători, și vor avea șansa de a descoperi o paletă largă de jocuri, experimentându-le direct la masa de joc.

Cele trei zile de eveniment cuprind jocuri disponibile pentru testare la fața locului, prezentări de jocuri, discuții despre industrie, și patru ateliere puse la dispoziție de profesioniști în materie de Game Design, Escape Rooms și Treasure Hunts – într-un mediu în care pasiunea pentru jocuri și interactivitatea fac echipă bună.

Invitați ai FIJJ sunt lect. univ. dr. Diana Dragomir, membru fondator al masteratului de Art of Game Design (în 2018) și lector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Mădălin Pătrașcu, Escape Room Designer și coordonatorul proiectului Game ON!, Maria Mandea, artistă și cercetătoare în domeniul jocurilor, și Ioana Mocanu, fondatoarea Creative Board Gaming.

Cele trei spații puse la dispoziție: Sala de jocuri pentru familie, Sala pentru jucătorii pasionați sau casual, respectiv Sala în care se vor testa prototipuri de jocuri sunt deschise publicului larg pe toată durata festivalului. În fiecare sală este amenajată câte o bibliotecă de unde participanții vor putea împrumuta și testa jocuri. De asemenea, jucătorilor le stau la dispoziție persoane care vor explica regulile jocurilor și care vor răspunde întrebărilor și curiozităților acestora.

Specialiștii care prezintă și propun selecția de jocuri sunt Pionul.ro și Gameology, expozanți la FIJJ și comercianți de board games de top de pe piața românească.

Programul oficial al Festivalului Internațional de Joc și Joacă:

19 aprilie – 13.00 – 22.00

20 aprilie – 09.00 – 22.00

21 aprilie – 09.00 – 18.00

Puteți consulta site-ul oficial al Festivalului Internațional de Joc și Joacă pentru mai multe detalii despre evenimentele și invitații din 19-21 aprilie: https://fijj.ro/

>