Breaking news

Te pregătești să-ți achiziționezi prima mașină? Mici sfaturi de început de luat cu tine la drum

Trăim în vremurile în care mașina nu mai este un lux, ci este o necesitate. Chiar și persoanele care nu sunt pasionate de mașini recunosc că nu s-ar descurca fără ele în era vitezei. Dar trebuie să știi, mai ales înainte de achiziționarea primei mașini, că există anumite aspecte pe care trebuie să le știi și tu despre vehiculul tău personal și în general despre mentenanța mașinilor. 

Este ușor să apelezi la un mecanic auto atunci când există probleme, dar câteodată depinde doar de șofer dacă apar aceste probleme sau nu. Așadar, rămâi la acest articol ca să afli niște sfaturi de bază pe care trebuie să știi înainte să-ți achiziționezi prima ta mașină. 

Ce trebuie să faci când îți achiziționezi prima mașină?

  • Citește manualul de utilizare și testează-i funcțiile

Majoritatea șoferilor au tendința de a sări peste manualul de utilizare al mașinii sau de a-l pune deoparte și nu l-ar mai folosi în veci. Acest lucru este foarte greșit! Cum vrei să-ți conduci propria mașină dacă nu o cunoști și nu știi ce funcții are? Manualul de utilizare conține toate informațiile importante de știut despre mașina pe care ai luat-o, cum ar fi: lucrări de întreținere de bază, ce ordin execută anumite butoane sau ce mărime de anvelope are nevoie. 

Între timp, va trebui să testezi și mașina, pentru că unele autovehicule au frâna mai sensibilă decât altele, unele nici nu funcționează cu cheie, ci au buton de start stop. 

  • Documentează-te despre legile auto

Un autovehicul personal vine cu o grămadă de reguli, legi și taxe de care trebuie să ții cont ca să eviți orice penalizare posibilă. În primul și în primul rând, trebuie să fii conștient de taxele pe care trebuie să le plătești ca să poți conduce în siguranță, adică asigurarea, impozitul și înmatricularea (în caz că ai cumpărat mașina din străinătate sau din alt oraș).

Pe de altă parte, trebuie să fii conștient de siguranța ta și a colegilor din trafic, de aceea este recomandat să citești despre noile legi auto. De exemplu: sunt sau nu mai sunt acceptate anvelopele all season? Acum iarna este foarte important ca anvelopele să fie 100% adaptate vremii, pentru că nimic nu este mai important decât siguranța ta și a pasagerilor. Dacă ai nevoie de un ghid virtual rapid, atunci găsești aici anvelope de iarnă, precum și alte informații despre tipurile de anvelope și folosirea lor. 

Dar nu este de ajuns să alegi primele anvelope sau poate cele mai ieftine și să crezi că situația s-a rezolvat. Calitatea anvelopelor este extrem de importantă, pentru că ai nevoie de cauciucuri care sunt perfecte pentru mașina ta și care nu se uzează rapid. Așadar, citește despre cele mai bune anvelope de iarnă și după poți să dai comandă cu încredere de pe E-roti.ro, pentru că ei oferă unele dintre cele mai bune cauciucuri de pe piață, la un preț excelent.

  • Află care sunt procedurile de rutină

Așa cum oamenii ar trebui să facă vizite regulate la doctor, așa trebuie să duci periodic și mașina în service, pentru a executa procedurile de rutină sau o reexaminare, adică ITP-ul. 

Unele investigații le poți face acasă, cum ar fi:

  • Examinarea farurilor;
  • Examinarea uleiului;
  • Examinarea și umflarea roților (atunci când este cazul);
  • Curățarea regulată a parbrizului.

Concluzia este că, fiecare șofer, fie că este la prima mașină sau nu are mașină deloc (poate folosește mașina firmei) trebuie să știe niște abilități de bază ale unui autovehicul. Este important să știi cum se schimbă bujiile, cum se înlocuiesc ștergătoarele, ce faci când se zgârie vopseaua sau când se dezumflă cauciucurile. 

Sursa foto: Unsplash.com

>