Breaking news

Te gândești să-ți schimbi telefonul și te atrage un iPhone? Iată principalele avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le știi despre el!

iPhone-ul, indiferent de model, este considerat de către unii specialiști în domeniu ca fiind unul dintre cele mai bune telefoane și este extrem de popular printre utilizatorii din întreaga lume. De la design-ul simplist, dar elegant, până la numeroasele funcții și aplicații pe care le are, nu mai există aproape nimic ce nu poți face cu ajutorul unui iPhone. 

Bineînțeles, la capitolul calitate, părerile sunt împărțite, așa cum se întâmplă în cazul tuturor mărcilor de telefoane de ultimă generație, fie de tip Android, fie altele.

Totuși, dacă ai ajuns în momentul în care vrei să-ți schimbi smartphone-ul și nu ai avut niciodată vreun tip de iPhone, există mai multe aspecte, deopotrivă pozitive și negative, pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a face o investiție care, fără îndoială, ai vrea să fie pe termen cât mai lung.

Iată principalele avantaje și dezavantaje ale acestui smartphone, indiferent de model, care te pot ajuta în final să iei cea mai bună decizie în funcție de nevoile și cerințele tale:

 

  • Avantajele unui iPhone

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de smartphone este faptul că vei obține un dispozitiv extrem de siguranța de funcționare, cu ajutorul căruia vei putea face o mulțime de lucruri. Caracteristica de bază a unui iPhone este fiabilitatea.

În ceea ce privește actualizările, pe acestea le poți primi în mod automat și constant pe măsură ce sunt publicate de Apple. Dacă ești utilizator de Android, deja știi cât de mult trebuie să aștepți până reușești să-ți actualizezi telefonul după ce producătorul lansează o nouă versiune de soft.

Una dintre caracteristicile preferate de utilizatorii de iOS este ușurința de utilizare. Chiar dacă un Android excelează la acest capitol, când vine vorba despre experiența utilizatorului și „prietenia” cu acesta, votul merge la iPhone.

De asemenea, se consideră că iPhone-ul are cel mai bun hardware de clasă față de multe tipuri de smartphone-uri Android de pe piață. 

Aplicația Airdrop este perfectă dacă vrei să partajezi fotografiile și clipurile video cu dispozitive precum Apple, Mac, iPad ori cu alte alte iPhone-uri.

Când vine vorba despre garanție și reparații pentru iPhone costurile nu sunt exagerate și este unul dintre principalele avantaje ale unui astfel de dispozitiv.

 

  • iPhone – dezavantaje

 

La capitolul dezavantaje, specialiștii în domeniu au „notat” următoarele aspecte: ecosistemul acestui smartphone este închis, ceea ce înseamnă că va trebui să copiezi în mod regulat fișierele personale din iPhone pe aplicația Photos ori pe iTunes.

Dacă îți plac telefoanele cu un design personalizat atunci iPhone-ul s-ar putea să nu fie cea mai bună variantă pentru tine – Apple nu pune mare preț pe personalizare, iar acest lucru este valabil pentru toate modelele de iPhone, cu excepția a câtorva variante de culori. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ci, mai degrabă, o alegere personală în funcție de preferințele estetice. Totuși, o husă poate rezolva acest lucru și ajută și la protejarea device-ului

Cablurile și căștile originale ale unui iPhone nu sunt de cea mai bună calitate în comparație cu variantele oferite de multe smartphone-uri Android. Poți găsi, însă, multe variante care să fie compatibile.

În concluzie, cu ajutorul informațiilor de mai sus, poți pune în balanță plusurile și minusurile unui iPhone și poți decide mai ușor dacă este genul de smartphone care te reprezintă.Sursa foto: unsplash.com

>