Breaking news

Te-ai mutat de curând, dar casa încă pare străină? Iată cum o poți personaliza!

loading...

Mutatul poate fi o experiență dificilă. În fond, trebuie să lași în urmă tot ceea ce-ți era familiar și să începi de la zero. La început, după ce euforia și entuziasmul dispar, s-ar putea să te lovești de sentimente mai puțin plăcute, precum singurătatea, înstrăinarea și tristețea.

Aceste stări sunt, din fericire, trecătoare, dar asta nu înseamnă că nu poți face nimic pentru a ieși mai repede din ele. Secretul este să îți lași amprenta asupra locuinței tale, astfel încât să te simți ca acasă. Așadar, dacă vrei să afli cum poți face asta, citește mai multe în continuare!

Iată câteva trucuri pentru a-ți poți personaliza propria locuință! 

Asigură-te că ai suficientă căldură

Surprinzător, studiile au arătat că mulți oameni fac o conexiune între răcoarea dintr-o casă și sentimentul de înstrăinare. Cu cât era mai frig într-o incintă, cu atât părea aceasta mai neprimitoare. Lucrurile mergeau și în sens invers: cu cât era mai cald într-o locuință, fără ca aerul să devină sufocant, cu atât se simțeau mai confortabil în acel spațiu și în compania  persoanelor care îl populau. 

Așadar, dacă încă nu te simți atașat de apartamentul tău, temperatura ar putea avea un rol important. Pentru a scăpa definitiv de această problemă, poți apela la diferite tipuri de panouri radiante, care nu doar că sunt accesibile ca preț, dar pot fi folosite și cu scop estetic, pe post de elemente decorative!

Lasă-ți colecțiile la vedere

Fiecare a colecționat, la un moment dat, ceva, chiar dacă nu a făcut-o conștient. Poate îți place să cumperi pahare, căni sau alte obiecte de veselă. Sau poate te pasionează filmele și vrei să-ți păstrezi preferatele pe DVD. Mulți fac asta cu vinilurile, ce devin din ce în ce mai căutate, sau cu nenumăratele volume din bibliotecile lor. 

Așadar, o modalitate jucăușă și originală de a-ți personaliza casa este să expui toate acestea! Cumpără o vitrină elegantă în care să le așezi sau un suport potrivit nevoilor tale. Dacă te gândești puțin la acest aspect, sigur vei găsi cea mai bună soluție!

Decorează pereții

Un alt mod extrem de eficient prin care îți poți lăsa amprenta într-un loc este să îl decorezi într-un stil propriu. Mulți aleg, de aceea, să aibă un perete plin cu fotografii. Astfel, de fiecare dată când trec pe lângă el, pot retrăi puțin atmosfera acelor clipe de neuitat! Există o mulțime moduri în care le poți așeza, căci ceea ce contează aici e doar cât de creativ ești! 

Poți face la fel și cu tablourile preferate! Dacă ți-ai dorit mereu să ai o copie după anumite opere celebre, acum este momentul să îți îndeplinești dorința! Poți apela la firmele specializate, care reproduc orice tablou vrei sau, dacă nu ai preferințe de acest gen, un drum până la anticariat te va ajuta cu siguranță să găsești ceva pe gustul tău!

Acestea sunt doar câteva moduri prin care poți aduce puțină viață în noul tău apartament. Alegerea este, însă, numai a ta! Fii creativ, explorează noi moduri prin care îți poți decora locuința și găsește-ți stilul care te definește! Până la urmă, experiența s-ar putea dovedi una distractivă și incitantă!

Sursa foto: Unsplash.com

loading...