Breaking news

Te-ai gandit sa iti deschizi propria afacere? Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul!

Din ce in ce mai multe persoane renunta la jobul din corporatii si isi deschid propriile afaceri la care visau de mult. Un studiu realizat recent arata ca 48% dintre romani isi doresc o cariera de antreprenor sau freelancer, in timp de 36% sunt multumiti de munca cu norma intreaga oferita de stat, iar 6,2% dintre acestia se multumesc cu un program de lucru part-time.

Daca te-ai decis sa devii antreprenor, sfatul specialistilor este sa incepi cu o afacere mica, pe care sa o dezvolti pe parcurs. In acest fel, riscurile posibilelor pierderi sunt mult mai mici. Totodata, trebuie sa stii ca de indata ce vei avea propria afacere, orele de munca se vor mari considerabil. Libertatea care vine „la pachet” cu munca de freelancer nu trebuie confundata cu ideea ca vei avea mai mult timp pentru tine si familie.

Avantajele vietii de antreprenor se refera la faptul ca poti sa lucrezi intr-un domeniu de care esti cu adevarat pasionat, ai libertatea de a-ti alege singur echipa, nu ai un sef si, in unele cazuri, daca investesti inteligent, poti castiga mai multi bani.

Citeste in continuare ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa incepi propria afacere

  1. Fa ceea ce iti place

Odata ce dai startul unei afaceri, un prim pas extrem de important este sa fii sigur ca te pasioneaza domeniul pe care l-ai ales, deoarece vei investi timp, energie si resurse financiare in acesta. Daca ai mai multe idei, analizeaza-le pe fiecare in parte si decide-te asupra celei care ti se pare cea mai profitabila. De asemenea, trebuie sa descoperi care este publicul tinta caruia i se adreseaza produsul tau si cum crezi ca poti ajunge la el. Competitia este si ea foarte importanta, acorda timp analizei acesteia si vezi cum te pozitionezi fata de aceasta.

Dupa ce ai trecut de acesti pasi, gaseste un logo si un nume pentru afacerea ta, care sa fie unic, usor de tinut minte si atractiv. Apoi, inregistreaza-le la OSIM, bineinteles.

  1. Construieste un plan de afaceri

Pentru orice afacere ai nevoie de un plan bine bus la punct inainte de a porni la drum. Daca vrei sa economisesti bani si timp pe parcursul unui an, este necesara stabilirea tuturor detaliilor referitoare la dezvoltarea proiectului tau. Planul de afaceri are rolul de a oferi o mai mare vizibilitate si intelegere asupra telurilor, obiectivelor si evolutiei activitatii tale.

  1. Asigura-ti afacerea

Fiecare afacere este expusa la diferite riscuri care ii pot ameninta dezvoltarea. Daca vrei sa incepi o cariera de freelancer sau antreprenor, cea mai sigura optiune este sa apelezi la o firma de asigurari cu ajutorul careia te protejezi impotriva riscurilor care iti pot afecta afacerea. De exemplu, o varianta de luat in considerare poate fi asigurarea Multi-Risc ANTREPRENOR de la Gothaer.

  1. Creeaza un website

In zilele noastre, online e mai simplu. Gandeste-te sa investestesti inca de la inceput in componenta digitala a afacerii tale. Astfel potentialii clienti te pot gasi mult mai usor. 

Asadar, pentru a avea o afacere reusita este indicat sa tii cont de sfaturile de mai sus. Nu uita ca cel mai important in cariera de antreprenor este sa faci ce iti place, dar intotdeauna sa fii precaut!

Sursa foto: Shutterstock.com

>