Breaking news

Taxa pe internet impusă de Viktor Orban, a scos mii de unguri în stradă

Taxa pe internet scoate ungurii în stradă. Zeci de mii de oameni au ieşit, marți seară, pe străzile din zece oraşe din Ungaria, ca să se opună taxei introduse de Guvernul Orban.

proteste ungaria - taxa internetPremierul Viktor Orban și-a pus țara în cap după ce a introdus în proiectul de buget pe 2015 o taxă pentru descărcările de internet.

La auzul veștii ungurii au luat foc și au ieșit în stradă cerând anularea taxei.

 Ungurii care au ieșit în stradă ca să protesteze spun că adoptarea unei asemenea măsuri înseamnă abonamente mai scumpe şi cer guvernului să renunţe la idee.

Protestatarii  de la Budapesta spun că, prin adoptarea taxei pe Internet, premierul Viktor Orban vrea să restricţioneze accesul populaţiei la informaţie.

Taxa este inclusă în proiectul de buget pe 2015 şi i-ar putea obliga pe furnizorii de servicii de Internet să plătească 50 de eurocenţi, adică aproximativ doi lei, pentru fiecare gigabit de date.

Sute de poliţişti au împânzit bulevardele din capitala Ungariei, pentru a preveni violenţe de felul celor care au avut loc la finalul săptămânii trecute, când 6 persoane au fost reținute după ce au spart geamurile de la sediul partidului de guvernământ din Budapesta.