Breaking news

Taxa auto va fi modificată încă odată de către Guvern

Executivul a decis în ședința de miercuri să modifice încă odată taxa de primă înmatriculare pentru a fi în concordanță cu normele europene.

masiniGuvernul și-a luat angajamentul ca în maxim două săptămâni, să modifice din nou taxa auto, ca urmare a deciziei Curții de Justiţie a Comunităţilor Europene în care se precizează că taxa în forma actuală încalcă legislaţia Uniunii Europene.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat că Executivul pregăteşte o soluţie legislativă în concordanţă cu decizia Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene.

“Ministrul Mediului a prezentat Cabinetului o notă privind taxa de poluare auto. Pregătim o soluţie legislativă în concordanţă cu decizia CJUE, iar actul normativ va fi aprobat de Guvern în perioada imediat următoare”, a spus oficialul guvernamental.

La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat pentru Mediafax că are în lucru mai multe variante de modificare a taxei auto, astfel încât procedura de taxare să fie clarificată pentru instanţe.

Ministrul a salutat decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, care a respins, cu majoritate de voturi, ca fiind neîntemeiate criticile de neconstituţionalitate ale unor prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare.

Taxa auto de primă înmatriculare a fost introdusă în aprilie 2008 pentru a proteja producția internă de autoturisme față de valul de mașini second hand importate din țările membre Uniunii Europene.

 

>