Breaking news

Taxă auto la prima vânzare a mașinii

Ies la iveală noi variante de taxare a posesorilor de autoturisme.O primă variantă luată în calcul de către Guvern ar fi introducerea  taxei auto la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de 1 iulie 2008.

masiniPotrivit unui document guvernamental obținut de agenția Mediafax, taxa ar avea un cuantum redus cu 30%, iar restituirea unei diferenţe din banii deja daţi de proprietari să se facă eșalonat.

O altă variantă ar fi transformarea taxei de poluare într-o taxă plătibilă anual şi impusă tuturor proprietarilor de autovehicule, separat de impozitul pe proprietate.

Guvernul este obligat să modifice taxa auto de ărimă înmatriculare după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene a arătat că taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României.

Taxa de poluare auto a intrat în vigoare la 1 iulie 2008, înlocuind taxa de primă înmatriculare introdusă la 1 ianuarie 2007. Peste 40,000 de procese se află pe rolul instanţelor de judecată privind taxa auto din România.